Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

A futballvilág reakciója Messi visszavonulására

A sportág kiemelkedő személyiségeinek nyilatkozataiból válogattunk

2016. július 01. - fehertamas

messiretiresreact.pngLeo Messi válogatott futballtól való visszavonulásának híre nagy port kavart a futballvilágban, szülőhazájában mozgalmak indultak, annak érdekében, hogy meggyőzzék a Bolhát a visszatérésről, s emellett természetesen a sportág legnagyobb aktív és visszavonult alakjai közül is többen hozzászóltak a témához.

A HúngaroBarca összeszedte a legrelevánsabb reakciókat Messi döntésének hírére, a tovább mögött elolvashatod.

Miután az argentin futball válogatott hétfő hajnalban elveszítette a Copa America Centenario döntőjét, ezzel a harmadik finálét elbukva három év alatt, Messi teljesen összezuhanva bejelentette: hátat fordít a válogatott focinak, és már csak a klub karrierjére fókuszál. 

Híres futball személyiségek reakciói következnek: 

Mario Kempes (VB győztes visszavonult argentin játékos): Az emberek talán végre most meglátják, hogy Messi is ugyanolyan ember mint ők. Most, hogy látták a könnyeit, láthatják azt is, hogy nem marslakó. Szerintem vissza fog térni a válogatotthoz, és elutazik 2018-ban Oroszországba a világbajnokságra. Még pont jó korban lesz.

Diego Maradona: Messi egy győztes, így vagy úgy. Ennek ellenére az emberek folyamatosan kritizálják. Tavaly például azzal találták meg, hogy nem énekelte a himnuszt... Végre békén kellene hagyni és engedni, hogy játsszon. Olyan emberek bírálták a kihagyott tizenegyese után, akik nem rúgtak egy egyeneset labdával egész ki**szott életükben. Messi most elment pihenni, hagynunk kéne, hogy kiélvezze. 

David Villa: Messi visszavonulása a válogatott focitól az egész sportág számára rossz lenne. Ő nem csak a legjobb játékos, de a legjobb játékos a történelemben. Igazából nem tudom miért döntött így, erős embernek ismerem, de most nagyon csalódott lehet. Egy hónap pihenés után hátha megváltoztatja a döntését. Két év múlva kezdődik a VB és nem lenne az igazi nélküle.

Ronaldinho: Ha így dönt, tiszteletben kell tartanunk a döntését, de hiányozni fog. Ő a világ legjobbja. Szeretném ha boldog lenne, tudja, hogy én mindig ott leszek neki. 

Luis Suárez: Leónak most nagyon nehéz. Vannak akik kritizálják most emiatt is őt, de igazából jogában áll döntést hozni. Ennek ellenére szerintem vissza fog térni. Mindegy, mit mondanak az emberek, ő a történelem legjobb játékosa.

Mauricio Macri (argentin államelnök): Messi a legjobb dolog Argentínában, és ezért vigyáznunk kell rá. 

Hriszto Sztoicskov: Leo, szeretnélek megkérni arra, hogy gondold át még egyszer a döntésed. Vannak nehéz idők, de tudom, hogy te túljutsz ezen! 

Dani Alves: Újra kéne gondolnia a döntését. Ő a történelem legjobbja, semmi nem árnyékolhatja be nagyságát. Tudja, hogy mit jelent ő a futballnak.

Gerard Piqué: Messiben hatalmas a versenyszellem, nagyon nagy csapás lehetett a vereség számára. Tudom, hogy fel fog állni innen is. 

Antoine Griezmann (Atletico Madrid): Nagyon szomorú lenne, ha tényleg visszavonulna. Nagyon nehéz lehet neki, talán csak egy hirtelen felindulásból jött reakció ez. Tiszteletben kell tartanunk a döntését. Mindent megtett a klubjáért és a válogatottért is, igazságtalan, hogy nem nyert kupát. 

Claudio Bravo: Messi a történelem legjobbja, ezt mondtam is neki a meccs után, remélem, meggondolja magát. 

Pizzi (A Copa győztes chilei válogatott szövetségi kapitánya): Az argentin nép azért nem tudja elfogadni, hogy Messi a legjobb, mert ott van Maradona – akihez folyton hasonlítják – aki rengeteget tett az argentin futballért. A történelem legjobbja ettől függetlenül még mindig Lionel Messi.

Sergio Agüero (Manchester City): Botrányos, ahogy Messit kezelik, úgy mint valami bűnözőt... Eddig ő mindig csendben tűrt. Amit most láttam rajta azonban, azt még soha életemben nem. Mindent megtett a győzelemért, de a csapat elbukott. Ettől függetlenül ő még mindig a legjobb. 

Pelé: Kétségtelen, hogy ő az elmúlt évtized legjobbja. Ez ami most vele történt, akárkivel megeshet, normális, hogy most szomorú, de el kell felejtenie ezt az egészet és vissza kell térnie.

Messi jelenleg a Bahamákon nyaral, majd visszatér Barcelonába, hogy megkezdje az előszezont. | FEHÉR TAMÁS

süti beállítások módosítása