Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Barça 0-0 Málaga

2016. november 19. - fcblaurie

ertekelo_17.png

Gól nélküli döntetlen született az andalúzok elleni hazai mérkőzésen, így ismét elhullajtott két pontot a címvédő.

Juande Ramos 5-4-1-es formációban küldte pályára csapatát. A Málaga mélyen védekezett, kettős falat létrehozva betömörültek a labda mögé. Ennek megfelelően a fölényben játszó hazaiaknak nem volt egyszerű dolga. Helyzeteket azért sikerült kialakítani, gólt szerezni azonban nem. A lefújáshoz közeledve a Barça beívelésekkel próbálkozott, gólt azonban ez sem eredményezett, viszont hatalmas tűzijáték alakult ki a vendég kapu előtt. A meccs izgalmas volt, a csapatok nagyot küzdöttek.

Egyéni értékelések:

Ter Stegen: 6 – Kevés dolga volt, legtöbbször jól látta el a feladatát. A hajrához közeledve azonban egy vendég kontra után nagyon rosszul jött ki, szerencsére ezután jól döntött, nem kaszálta el az ellenfél támadóját.

Sergi Roberto: 6,5 – Sokat futott, küzdött, néha veszélyes is volt, a második félidőben viszont néha eltűnt.

Piqué: 7 – Végre visszatért a csapatba, szükség van rá. Ma is nagyot küzdött, hátul lehetetlen volt átjutni rajta, és az sem rajta múlt, hogy szerzett gól nélkül telt el a meccs a Barça számára. A hajrában – ahogy az ilyenkor lenni szokott – az ellenfél tizenhatosán belül várta a beadásokat. A csapat egyik vezéregyénisége.

Mascherano: 6,5 – Az ő játékára sem lehet panasz, feladatát ellátta, hibát nem követett el. Őt se játszották át, igaz, a Málaga minimális energiát fektetett támadásokba. Egyszer még a gólszerzéshez is közel állt, ráadásul ezúttal nem a saját kapuja előtt.

Digne: 6 – Talán a mai volt a legjobb meccse a bajnokság kezdete óta. Nem volt extra teljesítmény, inkább azt mondanám, biztató. Neymar ma is feltűnően kevésszer passzolt neki.

Busquets: 5,5 – A City elleni vereség alkalmával látott játékához képest sokat javult, viszont még mindig nincs csúcsformában. Volt egy rossz megmozdulása, amiből baj lehetett volna: úgy passzolt hátra egy labdát, hogy előtte nem nézett fel. A játékszer így a védők közötti üres területbe gurult, végül Piqué mentett nagyot. Régen ilyen hibákat elvétve követett el, reméljük, hamarosan visszatér a régi formája.

Rafinha: 5,5 – Nem állítom, hogy rosszul játszott, inkább azt, hogy nem úgy, ahogy kellett volna. Nagyon keveset vállal. Szinte mindig a legegyszerűbb visszapasszt választja. Érzésem szerint ez nem az ő játéka, és a mai meccs sem ezt követelte meg tőle. Világos, hogy nehéz ennyi emberen átjuttatni a labdát, de néha teljesen egyértelmű volt, hogy direktebb megoldást kellene választani, ő mégis a hátrapassz vagy oldalpassz mellett döntött.

Denis: 5,5 – Nem volt igazán aktív, és rá is igaz, hogy lehetett volna kreatívabb. Ennél ő sokkal többre képes, az utóbbi meccseken viszont ez kevésbé látszik. Messi hiányában végképp lehetett volna vállalkozóbb, ami vonatkozik az összes többi kreatív játékosra is.

Arda: 6 – Nem nyújtott kiemelkedőt, viszont küzdött, és nem játszott rosszul. Ha én lennék a Barcelona edzője, valószínűleg őt játszattam volna a középpályán, Rafinhát pedig fent.

Alcácer: 4,5 – Ígéretesen kezdődött számára a meccs, egész sokat volt játékban, ami viszont ez után jött, azt jobb elfelejteni. Elvétve ért labdához, amikor mégis, annak szinte semmi jelentősége nem volt. Minimális veszélyt okozott, pedig ezen a meccsen szükség lett volna egy jó csatárjátékra.

Neymar: 5,5 – Sok hibával játszott, rengeteg rossz döntést hozott, talán nem koncentrál eléggé. Az első félidőben eladott labdáiból még kontrázni is tudott kétszer a Málaga Sandro, az egyszemélyes hadsereg révén. Néhány szép megmozdulása azért így is akadt.

Alba: –

Gomes: 6 – Okozott veszélyt, ez azonban nem eredményezett gólt. Ha higgadtabb, talán lehetett volna másként.

Rakitić: –

Bala

35512873.jpg

süti beállítások módosítása