Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Nagy fordítások az elmúlt évekből

2017. március 05. - Blaugrana3

sima_53.png

Habár elég esélytelennek tűnik a Barcelona jelenlegi helyzete a PSG elleni visszavágón, hiszen a párizsiaknak négyet lőni úgy, hogy közben egyet sem kapnak, bitang nehéz, szinte már lehetetlen feladatnak tűnik. Ennek ellenére összeszedtünk néhány olyan sporteseményt az elmúlt évekből, ahol hasonló mágia történt, mint amire szüksége lenne a katalánoknak szerdán a Camp Nouban. 

1. MLB (baseball): Chicago Cubs - Cleveland Indians

2016. november 2.: Esős napra ébredtek Chicagóban. Ennek ellenére a városban több millió ember várta az esti összecsapást a Cleveland ellen. A Cubsról érdemes tudni, hogy egy átokcsapat. Szinte minden évben jól teljesítenek, hatalmas a szurkolótáboruk, de 1908 óta nem nyerték meg a World Seriest. A döntő maximum 7 mérkőzésből áll, és az nyer, aki előbb éri el a 4 nyert mérkőzést. Itt 3-3 volt az állás, méghozzá úgy, hogy 3-1-re vezetett a Cleveland. Tehát történelmi tett kellett ahhoz a chicagói csapatnak, hogy elhódítsák a bajnoki címet. A Wrigley Field befogadóképessége 41.000 fő, természetesen telt ház volt, azonban az utcán emberek százezrei tomboltak. A Cubs már a mérkőzés elején előnyre tett szert, majd a meccs közepén járva 6-3 volt az állás. Mindenki elhitte, hogy megtörik az átok, amikor a Cleveland a nyolcadik inningben három pontot tett fel az eredményjelzőre. 6-6. Olyan sztárok tomboltak a VIP-szektorban, mint LeBron James, és mindenki azt hitte, hogy az átoktörés elmarad. Jött a hosszabbítás, ahol két futással két pontot szereztek a chicagóiak. Ezután a Clevelanden volt a sor, akik ráijesztettek a szurkolókra, de végül csak egy pontot szereztek, így 8-7 arányban 1908 után ismét bajnoki címet ünnepelt a Cubs. 

 

2. NBA (kosárlabda): Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers

2016. június 19.: Ha létezik simának ígérkező döntő, akkor itt valami hasonlót érezhettek a kosárlabda fanatikusai. A Warriors végigdominálta a szezont, és rekordot rekordra halmoztak. A döntő szintúgy maximum 7 mérkőzésből áll, amiből négyet kell megnyerni. 3-1-re vezettek az oaklandiek, ám a Cleveland valamilyen csodával határos módon megnyert két mérkőzést, és döntőmeccsre mentette a csatát. Azonban nem volt így sem könnyű dolguk, hiszen az aktuális bajnok otthonában, ahol az aktuális MVP, Steph Curry irányította a csapatot kellett kiharcolni a bajnoki címet, ami nem tűnt egy leányálomnak. A két csapat közti különbség azonban nem jött ki, és a Cleveland parádés védekezéssel, végig tapadt a Golden State-re. A meccs végén Kyrie Irving keze elsült, és megnyerte a döntőt a Cavaliers. A döntő MVP-je pedig az a LeBron James lett, aki megígérte Clevelandnek, hogy egyszer hazaviszi a gyűrűt. Meg is tette. Ez is igazi sikersztori, hatalmas fordítással. 

920x920.jpg

3. NFL (amerikai foci): New England Patriots - Atlanta Falcons

2017. február 5.: Talán mindenki hallott az 51. Super Bowlon történt csodáról. Az atlantai legénység 28-3 arányban vezetett, majd a bostoniak egyik pillanatról a másikra megvadultak, és történelmi teljesítményt hajtottak végre. Először kiegyenlítettek, majd a hosszabbításban megnyerték Bradyék a franchise ötödik gyűrűjét A döntő MVP-je természetesen a Pats irányítója lett. 

o-tom-brady-mvp-facebook.jpg

4. Tenisz: Roger Federer ausztrál sikersztorija

2017. január 29.: Talán a tenisz világából konkrét meccseket felesleges lenne felhozni, hiszen szinte minden tornán szemtanúi lehetünk egy hatalmas fordításnak. Azonban jelen esetben Federer Austral Openen tett bravúrjára érdemes lehet kitérni. Évek óta folyamatosan sérüléssel bajlódott a svájci, szinte csak Wimbledonban tudott elindulni. A fogadóirodák közel háromszor annyi pénzt fizettek a győzelmére, mint a katalán csapat továbbjutására a franciák ellen. Roppant nehéz ágat kapott, ennek ellenére valami csodával határos módon megnyerte karrierje 18. Grand Slamét, méghozzá a spanyol Rafa Nadal ellen. Mindezt 35 évesen.

maxresdefault_3.jpg

5. Kézilabda: Veszprém - Kielce

2016. május 29.: Számunkra egy fájó, a lengyelek oldaláról mégis egy csodával felérő tett, ami Kölnben a kézilabda BL-döntőjén történt. Kilenc góllal vezettek Nagy Laciék, már mindenki elhitte, hogy végre megvan. A Kielce elkezdett menni, mint egy gép, de veszélytelennek tűntek, hiszen egy Veszprém kaliberű csapatnál nem fordulhat elő, hogy több, mint 10 percen át gólképtelen maradjon. Azonban megtörtént. Hosszabbításra mentette a meccset Dujsebajev csapata, és büntetőpárbaj után a magasba emelhették a trófeát.

ks_vive_kielce_v_mkb_veszprem_kc_ehf_champions_ksihp96q--bl.jpg

Természetesen borzasztó nehéz sportágakat összehasonlítani, és mivel egyedülálló lenne egy esetleges fordítás a PSG ellen, éppen ezért a futball világából nem hozunk példát. Az biztos, hogy egy esetleges továbbjutás akkora lökést adhatna a csapatnak, ami egészen egy BL-serlegig repítené őket. A fogadóirodák átlagosan 10-es szorzót adnak erre.

süti beállítások módosítása