Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Barcelona 6-1 PSG

2017. március 09. - fehertamas

blertekelo_1.pngCsodát láthatott a Camp Nou közönsége: a Barcelona véghezvitte a lehetetlent, a 0-4-es párizsi zakó után fordítani tudott, 6-5-ös összesítéssel bejutva a BL legjobb 8 csapata közé.

A 0-4-ről való fordítás alapból példátlan dolog a Bajnokok Ligájában, az azonban, ahogyan mindez megvalósult, ha lehet, még hihetetlenebb.

42097223.jpg

A Barça tulajdonképpen úgy nyert óriási különbséggel, hogy magához képest nem is játszott kifejezetten jól. Ami a kulcs volt a sikerhez, az az, hogy a hangzatos nyilatkozatoknak megfelelően a csapat tényleg nem adta fel, és hatalmas elszántsággal lépett pályára. A nagy akarásnak bizonyítéka például Suárez kétségbeesett műesése is, még akkor is, ha ez más szempontból rossz fényt vet az uruguayira.

Bizonyára mindenki elégszer hallotta már az alábbi közhelyeket: “Soha ne add fel”, “Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha", stb.

42097051_1.jpg

Én úgy gondolom, hogy egy profi játékosnak el kell sajátítania az ezekhez hasonló gondolatokat, és ezeknek megfelelően kell csinálnia mindent, ez nálam alap dolog (gondolom nem vagyok egyedül). Akinek ez nem megy, az ne is álmodjon arról, hogy a Barcelona játékosa lesz egy napon. Attól tehát, hogy egy focista küzd, nem szoktam hanyatt esni, hiszen ez a minimum, amit tennie kell. Ennek ellenére a csapat előtt ezúttal egész nyugodtan megemelhetjük a kalapunkat, már csak a hozzáállás miatt is.

42097253.jpg

Visszatekintés a főbb eseményekre:

A gyors vezetést ugyebár Kurzawa szerencsétlen mozdulattal duplázta meg az első játékrész hajrájában, mindkét gól kritikus pillanatokban született, a katalánok pedig bizakodva vonulhattak pihenőre. A második játékrész elején Messi büntetőjével került mégegy lépéssel közelebb a csodához Luis Enrique csapata.

42097271.jpg

Bő egy óra elteltével aztán Cavani megszerezte a párizsiak számára rendkívül értékes idegenben szerzett gólt, ennek következtében pedig érthető módon visszaesett a Barça, sokan gondolhatták

ekkor: oké, vége, nice try Barça. Én magam is borzalmasan csalódott voltam.

Kevesebb mint 3 perccel a rendes játékidő vége előtt még három gólra lett volna szüksége Messiéknek. Neymar módosította az állást 4-1-re egy parádés szabadrúgással, majd barátjának példáját követve ő is értékesített egy büntetőt. Közben felgyorsultak az események, a PSG rettenetesen beszorult, szinte szó szerint labdába se rúgtak, a Camp Nouban pedig a csalódottság helyét átvéve ismét a reménykedés volt szinte tapintható.

42097289.jpg

A 95. percben már nemhogy Piqué, de már ter Stegen is a franciák kapuja körül ólálkodott, és láss csodát: Neymar beívelését a csereként beállt Sergi Roberto toldotta meg óriásit nyújtózva, a labda pedig a hálóban landolt.

Az egyéni teljesítményekre a megszokott módon ez alkalommal nem térnék ki, legyen elég annyi, hogy mindenki, akinek ebben a csodában akár minimális szerepe is volt, óriási elismerést érdemel.

42383545.jpg

Ter Stegennek volt nagy védése, valamint a mindent eldöntő gólban is szerepe volt. A 3 belső védő hatalmasat játszott, remekül helytálltak annak ellenére is, hogy a szélről a játékrendszer sajátosságai miatt szinte semmilyen támogatásra nem számíthattak. Az MSN játéka szürke volt, Neymaron azonban talán a legjobban látszott az az elszántság, amiről korábban a csapat szintjén már beszéltem, ennek meg is lett az eredménye, a brazil két gólt, valamint egy asszisztot könyvelhetett el a 88. perc és a meccs lefújása között. Megérdemelten lett a meccs embere.

42383563.jpg

Ami az egyik oldalról hatalmas diadal, az a másikról óriási kudarc. Unai Emery rossz taktikát választott, noha a józan észre hallgatva nem tűnt rossznak az elképzelés, miszerint 11 emberrel megszállva a kapujuk előterét képtelenség, hogy kapjanak négy gólt úgy, hogy közben egyet sem találnak. Mivel e módon a Barça triójának rendkívül kevés területe volt, az MSN-t sikerült a játékban féken tartani, a végeredményt azonban láthatjuk.

A Barcelona tehát óriási meglepetésre folytathatja idei BL-szereplését, mi pedig a futball történelmének egyik, ha nem a legnagyobb feltámadásának lehettünk szemtanúi.

Nem valószínű, hogy valaha láthatunk még ehhez hasonló dolgot, azonban ha valamit tanultunk a meccsből, az éppen az, hogy bármi megtörténhet. | Bala

1-format43.jpg

süti beállítások módosítása