Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

A Ben Arfa-tárgyalások

Részletek és a jelenlegi helyzet

2016. május 11. - fehertamas

arfa.pngA legújabb név, aki beszállt a Barcelona átigazolási keringőjébe, az a francia Hatem Ben Arfa. Miután a 29 éves támadó egy remekül sikerült szezon után újra visszatért legjobb formájához néhány balul sikerült szezont követően, így most újra nagy érdeklődésnek örvendhet, több klub is pályázik az aláírására. A katalán klub is ebbe a társaságba tartozik, és ha hinni lehet a lapoknak, nagy esély van rá, hogy ők köthetik meg az üzletet. Nézzük, hogyan is zajlottak le a tárgyalások az elmúlt hetekben, és mi a jelenlegi helyzet. 

A visszatérő szezont produkáló Ben Arfa, aki még a Nice csapatában rúgja a bőrt - 17 góljával a francia bajnokság negyedik helyére segítette csapatát -, először május elején került szóba mint lehetséges átigazolási célpont a Barça számára, mi is írtunk a hirtelen felkapott csatárról napokkal ezelőtt. Akkor először a francia L'Équipe számolt be arról, hogy a klub és a játékos tárgyalnak, méghozzá a klub egykori játékosa, Eric Abidal közbenjárásával. 

A következő napokban a spanyol lapok is körüljárták a témát, az AS például felderítette, hogy egészen pontosan április 24-én ültek le a felek, hogy egy esetleges szerződésről beszéljenek. A transzfer akkor vált egyszerű pletykából napi témává, amikor a Nice elnöke, Jean-Pierre Riviere megerősítette, hogy a találkozó megtörtént, és hogy Ben Arfa a Barçával tárgyal: "Sem a Nice képviselői, sem a játékos nem mondták nekem, hogy a szerződés megtörtént, de igaz, hogy összeültek."

Hatem Ben Arfa (OGC Nice) neve a napokban merült fel, mint lehetséges érkező. [...] A legnagyobb előnye a transzfernek az lenne, hogy a 29 éves francia támadó szerződése lejár a szezon végén, így ingyen érkezne a katalán óriáshoz. Ben Arfa remek szezont produkált, eddig 17 rúgott góllal, 5 assziszttal, és beválasztották a Ligue 1 szezon legjobb játékosai közé is, olyan nevek mellé, mint például Zlatan Ibrahimović. 

A L'Équipe, aki a transzfer első számú hírközlőjévé lépett elő, új információval érkezett előző hétvégén: Ben Arfa megvette a jegyét a reptéren a katalán fővárosba, és hétfőn repül a katalán fővárosba. A SPORT azonban hétfőn jelezte: a francia csatár nincs a városban. Ahogyan utólag kiderült, Ben Arfa tényleg nem utazott hétfőn, hiszen a soron következő meccsére koncentrál, és ha majd a bajnokság lezárult, akkor foglalkozna a szerződésével. Ezt maga a játékos erősítette meg egy nyilatkozatában.

A SPORT később feltárta, hogy Ben Arfa tényleg lefoglalta a jegyét a reptéren, ám az utolsó pillanatban meghozta a döntését és nem ült fel a repülőgépre. Egyes értesülések szerint a reptéri hangosbemondó által még el is hangzott a következő mondat: "Utolsó felszólítás, Mr. Ben Arfa számára, a Barcelonába tartó gép most indul."

A L'Équipe most arról ír, hogy a játékos jövő hét hétfőn jön a katalán fővárosba, mikor már nyugodtan tudnak tárgyalni, hisz a spanyol és a francia bajnokság is véget ér. 

Toma

ben-arfa-afp-1460831213895.jpg

süti beállítások módosítása