Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Barcelona 4-2 Valencia

2017. március 21. - crackajack

vale.png

A katalánok odahaza látták vendégül a Valencia csapatát a hétvégén és egy eseménydús meccsen, végül 4-2-re diadalmaskodtak a hazaiak.

Rengeteg helyzet tarkította mindkét félidőt, elsősorban hazai oldalról. Ám a vendégek minden egyes alkalommal, mikor át tudták lépni a felezővonalat, gondot tudtak okozni a barcelonai védelemnek, míg a Barca intenzív és gyors játékkal rohamozta a denevéresek kapuját. Az egyetlen gond a Barcelona helyzetkihasználásával volt, amivel egy időben nehézzé tette maguknak a mérkőzést. Nagyon jól pörgött a csapat, azonban az utolsó momentumban, vagy hiba csúszott a gépezetbe, vagy rossz megoldást választott az adott játékos. Az első félidő hajrájában Mangalát zuhanyozni küldte a játékvezető, egy tizenhatoson belüli visszarántás után, emiatt 10 emberre fogyatkozott a vendége 1-1-es állásnál, a megítélt büntetőt Messi bevágta a kapu közepébe, azonban egy gyors támadás után újra egyenlő lett az állás még az első félidő utolsó másodperceiben, Munir talált a hálóba.

43020140.jpg

A második félidőben ugyanaz volt a történet, a Barca szépen járatta a labdát, Messi viszonylag hamar vezetést szerzett a gránátvörös-kékeknek, azonban ebben a félidőben is egy fél idényre való helyzetet kihagyott a csapat. Ami intő jel lehet, mert nem mindig lesz ennyi lehetőség és közelednek azok a meccsek, amikor rengeteg múlhat a jó helyzetkihasználáson.
A végeredményt egy Neymar félpályás szóló és bepassz után André Gomes állította be a mérkőzés végén.

4-2, a játék összképe biztató volt az elfuserált helyzeteket leszámítva.
Egy válogatott szünet következik, reméljük mindenki egészségesen tér vissza a klubhoz és folytatják a harcot a tripla versenyfutásba. Jöjjön a pontozás!

43020122.jpg

ter Stegen: Kiszolgáltatott helyzetben volt, a gólokról nem tehetett.
Osztályzat: 7

Mascherano: Tanár
Osztályzat: 8

Piqué: Megnyugtató formában van régóta
Osztályzat: 8

Umtiti: Helytállt a két rutin mellett. A gyors ellentámadásokat se az ő oldalára építette a Valencia, inkább a védelem darabosabb felét vették célba a fehér mezesek.
Osztályzat: 7

43020497.jpg

Busquets: Formajavulás ösvényére lépett, aminek elképesztően fontos szerepe lehet a szezon hátralevő részében és e végítélet szempontjából egyaránt.
Osztályzat: 7

Rakitić: Ezen a napon nem érezte a játékot és Rafinhával sem tudott jól együttműködni. Ezt a második vendég gólt visszanézve, tökéletesen láthattuk is.
Osztályzat: 6

Rafinha: Csípem a srácot, de vasárnap este úgy mozgott, mint egy kivénhedt nagyseggű brazil szambatáncosnő, akit még a masnaposság is kínoz.
Osztályzat: 6

43020158.jpg

Iniesta: Végre újra vegigjátszott egy meccset. Az ő szerepe/formája/egészségi állapota is meghatározó lehet majd a hajrába érve.
Osztályzat: 7

Neymar: A góllövéssel továbbra is problémái vannak. Persze ha minden meccsen 2 gólpasszt ad helyette, és ilyen grundon is ritkán látott egyszerűséggel cikáz a félpályától a kapuig, akkor nem szabad felróni neki ezt a kisebb gólínséget. De tényleg olyan szinten fedezi a labdát és olyan gyorsan jut át a védőkön, mintha a suliba a nyolcadikasok játszanának szünetben a dagadt negyedikesek ellen szórakoztató jelleggel.
Osztályzat: 9

43020146.jpg

Luis Suárez: A bedobás után lőtt találata parádés és extraklasszis volt. Egy mögüle érkező labdát így eltenni mértani pontossággal, egy Diego Alves mellett.. Gyönyörű volt. Nagyon kellemetlen ellenfél lehet, szerintem Garay benézett este otthon az ágy alá is, nincs-e ott Suárez. De még úgy se aludhatott nyugodtan.
Osztályzat: 8,5

Messi: 8 éve meglövi a bajnokságban a minimum 25 gólt. Elképesztő számok ezek, brutális teljesítmény. Kifogytam a jelzőkből vele kapcsolatosan.
Osztályzat: 9,5

43020152.jpg

Cserék:

Sergi Roberto: Bejött Rakéta helyére, a legemlékezetesebb pillanata az volt, amilyen tapsvihar fogadta a Hőst!
Ezenkívül túl nagy feladatokba nem ütközött a pályán.

André Gomes: Meglőtte első gólját, pont a volt csapata ellen, ami a sors iróniája. Reménykedem csak, hogy ez ad neki egy kis önbizalmat és mutat valamit ezután a sok betli után.

43020188.jpg

süti beállítások módosítása