Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

BL csoportkör: ősszel egy bajnokkal csap össze a Barça!

2017. május 22. - azulgrana98

sima_2.jpg

A bajnokságban megszerzett második helyünk büntet, kihatással lesz az őszi  BL csoportkör alakulására. Így akár a BL címvédővel is egy csoportba kerülhet a csapat! Részletek a cikkben!

Többek között a Bayern, a Chelsea, a Juventus és a Monaco négyesének egyikével jó eséllyel egy csoportba kerülhet a Barcelona a Bajnokok Ligája következő kiírásában!

Az ok némileg egyszerű: a megszerzett bajnoki második pozíció a sorsolásnál lefoglalózott nekünk egy helyet a második kalapba, mivel az elsőbe a top bajnokságok bajnokai jutnak be.

Néhány helyen a küzdelem még mindig folyik a kupát érő pozíciókért, de a négy kalap már majdnem teljesen kirajzolódott. Persze, még feltöltődik néhány hely a nyári kvalifikációkon keresztül pár "mezei" csapattal, ahova akár még egy magyar, luxemburgi, izlandi klub is odaérhet. Az Arsenalnak elúszott a BL, de például még a Napoli és az AS Roma is helyet fog kapni, bár még kérdéses, melyik kalapban. Továbbá, ha a Manchester United legyőzné az Ajaxot az Európa-Liga fináléjában, ötödik angol csapatként még ők is kvalifikálnák magukat. A bajnokokon kívül kisebb számú kalapból még olyan ellenfeleket is elcsíphetünk, mint a Tottenham, a Liverpool, a Napoli és a Roma. Érdekelt még a Lipcse Gulácsival és a Hoffenheim Szalai Ádámmal együtt. Az első kalapból a szabályok értelmében a Real Madridon kívül bármelyik bajnokcsapat mellénk sodródhat, íme a választék!

 Az első, a bajnokok kalapja:

  1. Real Madrid
  2. Bayern München
  3. Chelsea
  4. Juventus
  5. Benfica
  6. Monaco
  7. Szpartak Moszkva
  8. Shakhtar Donyeck

/Amennyiben idén a Juventus viszi el a BL trófeát, még az is megeshet, hogy egy csoportba kerülünk a címvédővel./

süti beállítások módosítása