Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Előre a kupáért! - FC Barcelona - Sevilla FC - Spanyol Királykupa döntő

2016. május 17. - fehertamas

barcasevi.pngA szezon utolsó meccse a Barcelona számára a Spanyol Kupa döntője lesz a Sevilla ellen. A Barcelona az Unai Emery irányította Sevillával fog szembenézni majd a trófeáért. Az idei döntő helyszínéül a Vicente Calderón szolgál majd Madridban, ott csap majd össze a két csapat. 

Ugyan a Barcának elúszott a triplázás lehetősége azzal, hogy kiesett a BL-ből, a duplát még mindig képesek véghez vinni, ám ehhez fontos, hogy megvédjék a címüket a Spanyol Kupában. A tavalyi, viszonylag egyszerűen begyűjtött győzelem után most sem volt túl nehéz dolguk eljutni a fináléba, ám ott gyilkos mérkőzésre számíthatnak, hiszen karakteréből és a múltból kiindulva a Sevilla nem fogja könnyen adni magát. 

Emery Sevillája hosszú ideig képtelen volt legyőzni a katalánokat, az elmúlt két évben kétszer is sikerült hazai pályán. Az andalúziai csapat megmutatta már, hogy nem szabad őket lebecsülni, elég ha csak a zsinórban kétszer elhódított Európa Liga címükre gondolnunk, vagy arra a gyilkos mérkőzésre, amit az Európai Szuperkupa döntője alkalmával vívtak a Barcával. Ez az alakulat többször is megmutatta már, hogy képesek felszívni magukat egy-egy meccsre és félelmet nem ismerve kifutni a pályára, hogy aztán mindent megtegyenek a győzelemért. Halálos együttesként tudnak játszani, és komoly veszélyeket okozni. Hatalmas dicsőség lenne számukra elhódítani a Spanyol Kupát, legutóbb 2010-ben sikerült nekik ez az érdem. Akkor az Atletico Madridot verték el 2-0-ra, a Camp Nouban rendezett döntőben. 

A Sevilla a Spanyol negyedosztályú Logrones ellen kezdte meg a menetelést a Spanyol Kupában, 5-0-ás összesítéssel jutva tovább. A következő ellenfelük a Real Betis volt, kiket összesen 6 rúgott góllal búcsúztattak. A negyeddöntőben a másodosztályú Mirandés jött, ellenük sem kaptak még csak egy gólt sem, viszont rúgtak 5-öt. Az elődöntőben érkezett az első igazi próbatétel. Egy remek formában játszó Celta Vigoval csaptak össze, ám a Sanchez Pizjuanban már el is döntötték a továbbjutást, hiszen 4-0-ára verték a galíciai alakulatot. A második mérkőzésen 2-2-es döntetlent hoztak össze, de ez is bőven elegendő volt a továbbjutáshoz.  

A katalánok számára a Villanovensével kezdődött a sorozat, tartalékolva, 6-1-es összesítéssel mentek tovább. A következő fordulóban katalán derbi következett, a "kisebbik" barcelonai alakulat sosem adja könnyen magát, de így is sikerült továbbmenni, 6-1-es eredménnyel. A negyeddöntő következett, a tavalyi döntős Athletic Bilbao ellen. Az első mérkőzést 2-1-re, a másodikat 3-1-re nyerte meg a katalán gárda. A Gary Neville vezette Valencia állt már csak az útban a döntő felé, ám őket az első mérkőzésen 7-0-ra megszórta a Barca, így a második meccs (ami 1-1-re végződött) már csak formalitás volt. 

Luis Enrique alakulata mindent meg fog tenni a címvédésért, de nem lesz könnyű dolga, ismerve az andalúziai alakulatot. gettyimages-512915850_0.jpg

süti beállítások módosítása