Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Lucas Pérez lehet az utolsó igazolás?

2016. július 26. - fcblaurie

sima_17.png

Miután sem Viettót, sem pedig Gameirót nem fogja tudni megszerezni a Barça, a klubnak alternatívák után kell néznie, és a Deportivo csatárát, Lucas Pérezt nézték ki maguknak.

A Barcelona idén nyáron láthatóan gond nélkül igazolta le azt, akit akart, csak az utolsó és ezzel együtt a legnehezebb igazolással vannak problémái. A Barça egy középcsatárt akar igazolni, aki tehermentesítheti Luis Suárezt, és bármikor számítani lehet rá, ha rosszul áll a csapat. Ezt a játékost azonban nagyon nehéz megtalálni, mert azok, akik szóba jöhetnek, vagy nagyon drágák, vagy nem akarnak negyedik számú támadók lenni, vagy egyszerűen nem akarja elengedni őket a klubjuk.

A Barcelona első számú opciója Luciano Vietto volt, aki több szempontból is jó megoldás lett volna: még csak 22 éves, sokat fejlődhet és annyira nem is drága (25 millió). Két probléma volt vele: nem akart padozni és az Atlético semmiképp nem akarja eladni őt a Barçának. Így ha valami csoda nem történik a következő órákban, Vietto a Sevillába megy kölcsönbe, idény végén 20 millió eurós vásárlási opcióval.

A másik opció Kevin Gameiro volt, aki egyes újságok szerint az Atlético Madridba tart, de arról is hallani, hogy hamarosan meghosszabbítja a szerződését a Sevillával. A 29 éves csatárt 40 millió euró alatt nem engedi el az andalúz klub, így a Barça róla is lemondhatott.

De nem kell kétségbe esni, még sok játékos van a piacon. A Mundo Deportivo szerint Carlos Bacca iránt érdeklődik a klub, de ennek valószínűleg semmi valóságalapja nincs, ahogy Robin van Persie leigazolásának sem, csak valahogy el kellett adni az újságot. A másik játékos, akit írtak, a Lyon csatára, Alexandre Lacazette, de ő nagyon drága lenne, és a francia csapat nem akarja eladni, tehát ő sem fog érkezni. Ami viszont logikusabb lépés lenne, az a Deportivo támadójának, Lucas Péreznek a szerződtetése.

jpg.jpg

Lucas Pérez az elmúlt szezonban egy nem túl acélos, tavaly a 15. helyen végző Deportivóban összesen 19 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki, ami igencsak figyelemre méltó teljesítmény. A Barça pedig pont olyan embert keres, mint Lucas Pérez, aki gyakorlatilag minden feltételnek megfelel: kiválóan passzol, erős fizikailag, 27 éves, tehát nem csak 2 éve van hátra, és ami a legfontosabb, elfogadná a másodhegedűs szerepet. Az ára szintén épp belefér a klub költségvetésébe, 20 millió eurós kivásárlási árral rendelkezik. Egyértelműen ő lenne a legjobb megoldás a csatársor megerősítésére.

Lucas Pérezért több csapat is sorban áll, többek között az Arsenal, a Sevilla, a Villarreal és az Atlético Madrid is, de ő legszívesebben a Barçába menne, így eddig minden ajánlatot elutasított, mert a katalánok ajánlatára vár. 

Luis Enrique egyetlen kérése az volt Bartomeuék felé, hogy a Spanyol Szuperkupa előtt, tehát augusztus 14-e előtt teljesen kész legyen a keret. Az edzőnek már csak egy csatárra van szüksége, a jelenlegi keretből pedig három játékossal egyáltalán nem számol, ők Montoya, Tello és Douglas. Ezenkívül ha megfelelő ajánlat érkezik, akkor Vermaelen, Mathieu, Arda és Bravo távozása elé sem gördítenek akadályt.

süti beállítások módosítása