Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Visszatér a La Liga!

2016. augusztus 20. - fehertamas

ligastart.pngA mai napon a Barcelona számára is elrajtol Spanyolország első számú bajnoksága. A katalánok címvédőként vágnak neki a 2016–17-es kampánynak, melyet a remények szerint természetesen ezúttal is igyekeznek majd a dobogó tetején zárni. A kupa felé vezető első akadály a sevillai Real Betis lesz, ma 18:15-ös kezdéssel. 

"Az elmúlt két évben mi emelhettük magasba a trófeát ebben a versenysorozatban emiatt talán levonhatjuk azt a következtetést, hogy jól csináltuk a dolgokat az előző idényekben, s ha ezt megismételjük akkor sorozatban harmadjára is megnyerhetjük a ligát. Ehhez azonban kiváló teljesítményt kell majd nyújtanunk!" – mondta Luis Enrique a tegnapi sajtótájékoztatóján, mikor arról kérdezték, mire számít az idei kiírással kapcsolatban. – "Nincsen kifejezett esélyes, minden csapat ugyanannyi ponttal kezd. Rajtunk kívül van még több erős nagy klub, akik szintén vágynak arra, hogy megnyerjék a bajnokságot."

Mindig nehéz megvédeni egy címet, a bajnoksággal sincs ez máshogy. Az előző végső győzelem azt jelentette, hogy a Barça az elmúlt 9 évben 6-szor tudta megnyerni a ligát, ami nem akármilyen adat. A legnagyobb ellenfél valószínűleg most is a Real Madrid lesz, akikkel talán évek óta most lesz legnehezebb dolga a katalánoknak, hiszen Zinedine Zidane, a királyiak edzője első számú célpontnak nevezte a bajnokságot ebben a szezonban. Mellettük természetesen az Atlético Madriddal is számolni kell majd idén, Simeone alakulata jól igazolt, a támadósoruk pedig a Barça által is hajszolt Gameiróval egészen félelmetes. 

Minden megszerezhető pont nagyon fontos, kedvenceink pedig már be is biztosíthatnak hármat ma este, ha legyőzik otthon a Gus Poyet által vezetett Real Betist. Az átigazolási időszak során jelentősen mélyített keret már most hasznosnak bizonyul, hiszen a sérült Iniestát és Mascheranót valószínűleg probléma nélkül tudja majd pótolni az edző. A középpályán Denis Suárez tűnhet fel, a védősorban pedig minden bizonnyal a Sevilla ellen remekelő Samuel Umtitit csodálhatjuk majd. 

Induljon hát a 38 állomásból álló versenyfutás, melynek győztese a végén felemelheti a 2016–17-es La Liga serlegét, és elmondhatja magáról, hogy a világ legerősebb ligájának bajnoka! asddd.JPG

süti beállítások módosítása