Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

A Barcelona hosszú listája a téli átigazolási időszakra

Srna lehet a befutó?

2016. november 15. - fcblaurie

sima_37.png

Luis Enrique és Robert Fernández sportigazgató a napokban találkoztak, hogy egyeztessenek a téli igazolásokkal kapcsolatban, az edző három poszton is megerősítené a keretet. Részletek a cikkben!

A Luis Enrique és Robert Fernández közti találkozó témája a januári játékosmozgások voltak. Ami már biztos, hogy Aleix Vidal télen elhagyja a csapatot, így a helyére sürgősen igazolnia kell valakit a klubnak. A másik poszt, ami fejtörést okoz Luis Enriquének, az a védekező középpályás pozíciója, vagyis Sergio Busquets cseréje, illetve egy középhátvédet is keresnek a védelem fiatalítása érdekében.

Egyes hírek szerint João Cancelo a legesélyesebb a jobbhátvéd posztra, legalábbis ő az, akit a legszívesebben látna a csapatban Luis Enrique. A portugál játékos helyzete azonban nem egyszerű. A Barcelona ugyanis egyáltalán nem akar 15-20 millió eurónál többet költeni, a Valencia pedig minimum 25 millióért adná Cancelót. A másik dolog, ami miatt kétségek merülhetnek fel Cancelóval kapcsolatban, az az, hogy nagyon gyengén védekezik, a Valencia új mestere, Cesare Prandelli nem véletlenül nem játszatja jobbhátvédként a portugált, hanem inkább jobbszélsőként.

A Barçának azonban bőven van még opciója, ha Cancelót nem sikerülne megszerezni. Az általában megbízható forrásnak bizonyuló TV3 szerint a Shakhtar Donetsk 34 éves hátvédje, Darijo Srna lesz a befutó. A horvát válogatott csapatkapitánya két okból lenne jó választás: ingyen elvihető és nagyon tapasztalt.

jhv.jpg

További opciók: Stephan Lichtsteiner (32 éves, Juventus), Jonny Castro (22, Celta Vigo), Roberto Rosales (27, Málaga), Fabian Johnson (28, Mönchengladbach), Fabinho (23, Monaco), Theo Hernández (19, Alavés), Almamy Touré (20, Monaco), Pol Lirola (19, Sassoulo), Nélson Semedo (22, Benfica).

A védelem nem csak a jobb oldalon szorul erősödésre, hanem középen is. Piqué februárban tölti be a 30-at, Mascherano jövőre lesz 33 éves, Mathieu-nek pedig októberben volt a 33. születésnapja, így bőven ráfér a védelemre a fiatalítás. E mellett Enriquéék sem mehettek el szó nélkül, így jó pár lehetőséget felsoroltak. A legnagyobb célpont már évek óta a PSG 22 éves brazil reménysége, Marquinhos, de a „sztárvédők” közül még figyelik David Alabát (24, Bayern) és Aymeric Laporte-ot (22, Bilbao) is. Ezenkívül opciójuk van megvásárolni a jelenleg a Barça B-ben kölcsönben szereplő Marlon Santost, illetve a Palmeiras kolumbiai védőjét, Yerry Minát. A Barça megfigyelőit rajtuk kívül még négy játékos győzte meg: Davinson Sánchez (20, Ajax), Lucas Hernández (20, Atlético Madrid), Matthijs de Ligt (17, Ajax) és Yeray Álvarez (21, Bilbao).

kh.jpg

Végül maradt a védekező középpályás poszt, ahova Sergio Busquets tehermentesítése miatt akarnak igazolni egy játékost. Ezen a listán előkelő helyen szerepel a Sevilla francia óriása, a 27 éves Steven N'Zonzi, de a Dortmund 21 éves tehetsége, Julian Weigl is opció. Az alternatívák között ott van Riechedly Bazoer (20, Ajax), Joshua Kimmich (21, Bayern) és Sebastián Pérez (23, Boca Juniors) is.

kp.jpg

süti beállítások módosítása