Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Larsson lemondott vezetőedzői posztjáról!

2016. november 26. - crackajack

sima_41.png

Azonnali hatállyal felbontotta szerződését klubjával a vezetőedzőként dolgozó Henrik Larsson!

Az eddig nevelőklubját, a Helsingborg csapatát trenírozó edzőt és csapatában futballozó fiát, Jordant, maszkos huligánok támadták meg, miután kiesést jelentő vereséget szenvedtek el a svéd bajnokságban a Halmstad együttesétől.

A meccs lefújását követően néhány szurkoló befutott a pályára, ahol egyenesen Jordanhez rohantak, székekkel megdobálták, majd a mezét is letépték róla. A Helsingborg egyébként épp Jordan Larsson találatával szerezte meg a vezetést, a vendégek azonban a 87. és 90. percben lőtt gólokkal megfordították a meccset.

Henrik Larsson az 1992/93-as szezonban játszott a Helsingborgban, ahol 56 meccsen 50 gólt szerzett, ezzel feljuttatva a csapatot az első osztályba. 2006-ban, 35 évesen visszatért Svédországba, és első évében azonnal a negyedik helyre repítette a csapatot. Larsson 2013-ban vonult vissza.

Fiatalabb szurkolók kedvéért: A 2000-es évek elején még top csatárnak számító egykori csatár a pályafutása végéhez közeledve a Barçában is lehúzott két szezont 2004-től egészen 2006-ig. Amikor ugyanis a katalán gárdának egy tapasztalt, rutinos cserecsatárra volt szüksége, 'Henke' azonnal jelentkezett a pozícióra. A 2006-os történelmi BL-sikerben is elévülhetetlen érdemei voltak, ugyanis a döntőben csereként beállva ő készítette elő mindkét gólt, a Barça így 0–1-ről fordítva, 2–1-re megnyerte a mérkőzést az Arsenal ellen.

Minden jót kívánunk Henrik Larssonnak!

süti beállítások módosítása