Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Barcelona - Bilbao

Győzelem vagy halál

2017. január 11. - granculé

yea.pngA Copa del Rey nyolcaddöntőjének visszavágóján kötelező a győzelem a Bilbao ellen, miután az odavágó idegenben 2-1-es vereséggel zárult. Képes lesz -e a Barcelona a súlyos játékvezetői "hibákkal" tarkított párharc megfordítására? Erre keresi a választ a HúngaroBarça, tarts velünk.

Jelentős történelme van a két csapatnak a kupában, az elmúlt években három döntőt is játszottak, mindhárom katalán győzelemmel zárult. A Barcelona és a Bilbao az előző kiírásban is találkozott, akkor a negyeddöntőben kettős győzelemmel léptünk át a baszkokon (2-1, 3-1) és az utolsó három bajnokin is sikerült nyerni. Mivel ma kizárólag a győzelem ér továbbjutást, ezek a statisztikák némileg megnyugtatólag hatnak.

Valverde nagyon erős Barçára számít, úgy véli a katalánok hatványozott erőbedobással mennek előre annak érdekében, hogy kijavítsák az elmúlt két meccs sikertelenségét. Luis Enrique számít a szurkolók segítségére, abban bízik, hogy ha sikerül megszerezni a vezetést, akkor a Bilbao kénytelen lesz rizikót vállalni, ami segíthet a csapatnak.

A vendégeknél Óscar de Marcos, Yeray Álvarez and Ager Aketxe és Kepa sérülés miatt, Raúl García és Ander Iturraspe pedig eltiltás miatt fog hiányozni, de a tegnapi edzést lázas megbetegedés miatt kihagyó Iñaki Williams játéka is kérdéses.

Nálunk visszatér Cillessen, aki akár kezdhet is, bekerült a keretbe Rakitić is, Gomes ezúttal kimaradt a keretből. A Bilbao jó formában várja az összecsapást, az utóbbi 8 meccsén, csak egyszer kapott ki, míg a Barcelonának 2017-ben még nem sikerült nyernie. 

Keret: ter Stegen, Cillessen - Roberto, Piqué, Mascherano, Umtiti, Digne, Alba - Busquets, Rakitić, Denis, Rafinha, Iniesta, Arda,  - Messi, Suárez, Neymar, Alcácer

Várható kezdő: Cillessen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitić, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar

Mérkőzés időpontja: 2017. 01. 11. (szerda), 21:15
TV: DIGI Sport 1

süti beállítások módosítása