Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Barcelona - PSG

2017. március 06. - azulgrana98

blelozetes_1.png

Hajrá, tegyünk csodát a Camp Nouban! Lucho fiainak a továbbjutásért négygólos hátrányt kell ledolgozni hazai pályán a franciák ellen. Lássuk az előzetest!

A februári 4-0-ás mérkőzés óta sok minden megváltozott a csapat körül: a bajnokság nyílt küzdelemmé vált, Luis Enrique pedig a gijóni meccs után a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a klubbal.

Mit jelenthetnek ezek? A liga fej-fej melletti csatává válása abszolút feltüzelheti a játékosokat, Lucho távozásának tudata pedig szintén pozitív irányba terelhetné a csapat teljesítményét. A szurkolók és Messiék is egyaránt egyetértenek abban, hogy Luis Enrique Martínez szép búcsút érdemel. A klub megelőlegezhet neki egy Copa del Rey-győzelmet, de akár egy duplázás sem lehetetlen! A hétvégén a Barcelona a Celta Vigót küldte haza egy megsemmisítő 5-0-ás zakóval. A csapat önfeledten, rég nem látott könnyedséggel lépett túl az egyébként jól szereplő vigói alakulaton. Lionel Messi sziporkázott: két gól és két gólpassz lett a vége, ám ezúttal Umtiti is betalált. Nos, bárcsak a PSG lett volna!

A visszavágót illetően kicsit sem rózsás a helyzet: egy 4-0-ás barcelonai győzelemmel még hosszabbításra állna a párharc. A négygólos előny nem lenne garancia számunkra semmire: még egy 5-1 arányú Barça-győzelemmel is 5-5 lenne az állás összesítésben, ahonnan a franciák kerülnének ki győztesen több idegenben lőtt góllal.

psgstat_1.png

Esélyek a továbbjutásra:

Barcelona 4-0 PSG ➨ összesítésben 4-4, ami hosszabbítást eredményez.

Barcelona 5-0 PSG ✔ összesítésben 5-4 a katalánok javára.

Barcelona 5-1 PSG × összesítésben 5-5, továbbjutó a francia gárda idegenben szerzett több góllal.

Eddig három alkalommal fogadtuk a franciákat a Camp Nouban, íme a Barça eddig lejátszott hazai mérkőzései a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligájában:

  •  2015.04.21 – FCB 2-0 PSG
  •  2014.12.10 – FCB 3-1 PSG
  •  2013.04.10 - FCB 1-1 PSG

Luis Enrique spanyol források szerint eldöntötte, hogy a Paris-Saint Germain ellen is 3-4-3-as felállásban küldi fel csapatát. Mascherano újra felépült, aki adott esetben akár a pálya középső harmadában is szerepet kaphat.

teamm.jpg

A játékosok bizakodóak, a napokban Luis Suárez egy Real Madrid elleni győzelemmel példálózott:

Fordítás? Ha a Bernabéuban tudtunk 4-et lőni a Real Madridnak, akkor a Camp Nouban is tudunk 4-et a PSG-nek.

Várható kezdőcsapatok:

  • ter Stegen - Mascherano, Piqué, Umtiti - Roberto, Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar
  • Trapp - Meunier, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa - Verratti, Rabiot, Matuidi - Draxler, Cavani, Lucas

A javítás kötelező, az esetleges továbbjutás pedig felérne egy eddig meg nem történt csodával. Az UEFA 0% esélyt lát a Barça PSG elleni továbbjutására, mivel az eddigi 58 esetből a történelemben még senki sem jutott tovább 0-4-ről egyenes kieséses párharcban.

A mérkőzést Deniz Aytekin dirigálja, vezetése alatt a PSG ősszel 3-0-ra nyert a Basel ellen, míg a Barça legutóbb 1-0 arányban győzte le az APOEL csapatát még anno 2014 őszén. Az összecsapáson kérdéses Motta, Rabiot és Di María játéka, az utóbbi a franciák hétvégi bajnokiját ki is hagyta.

Mérkőzés időpontja: 2017. 03. 08. (szerda), 20:45
TV: M4 Sport
Vezeti: Deniz Aytekin (német)

Jugadors, seguidors: tots units fem força! Visca el Barça!
süti beállítások módosítása