Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

A látszat néha csal - FC Barcelona - Sporting Gijón: 6-0

2016. április 26. - fehertamas

sima_4.pngAz elmúlt bajnokin a Barca a kiesés elől menekülő Sporting Gijón-t fogadta. Azt a Gijón-t, amelyhez Luis Enrique edzőt szoros szálak fűzik. Ám ezúttal semmiféle kegyelmet nem intézhettünk feléjük.

A mérkőzés viszont ennek ellenére döcögősen indult, nem akart olajozottan működni a barcelonai henger. A Sporting inkább a kontrákra próbált építeni, a katalánok pedig nem igazán tudtak lendületet venni a támadásaik során. Majd egy kapu előtti kavarodás során Lionel Messi felé pattant a labda aki szépen átbólintotta a kapus feje fölött a labdát és az utat talált a kapuba. A vezetés tehát kisebb szerencse folytán, viszonylag hamar így is meglett. Ezután a vendégek is többször eljutottak a kapuig és veszélyt tudtak teremteni, az egyenlítéshez is közel kerültek, de Bravo ezúttal lehúzta a rolót.

Bevallom az első félidő második részében igencsak nyugtalan voltam, mert úgy éreztem kicsit magukra húzzák az ellenfelet a vezetés tudatában és megint sok helyzetet el is szórakoztak a srácok. Aztán jött a második félidő és a 60. perc után egy lesgyanús Suárez gól, ami kicsit megnyugtathatta a Barca szimpatizánsokat. Carlos Clos Gomez játékvezető, hozott néhány szokatlanul nagyvonalú ítéletet a Culék javára ezen a mérkőzésen, így három büntetőt is befújt a hazaiaknak a Camp Nouban, ebből kettőt Luis Suárez vállalt, hidegvérrel bevágta mindkettőt, egyet pedig meghagytak a Brazil fenegyereknek, némi önbizalom növelő célzattal, amit Neymar igencsak rosszul végzett el, de a gólja meglett végül, mert a bőr túljutott a kapuson. Az ifjú Brazil sajnos gondban van a befejezésekkel, sokat cipeli a labdát gólhelyzetben és rossz megoldásokat választ. Nem tudni mennyire motivált, de sajnos a szabadnapjait utazásokkal és bulikkal tölti, ezt a néhány meccset, ami hátravan már kibírhatta volna. Ugyanis minden egyes meccs döntő fontosságú.

Az uruguayi kilencesünk vállalt a meccs végén még egy akciógólt, ez volt a meccsen az egyik legszebb jelenet. Ezzel zsinórban másodszor is négy gólt ért el, két egymást követő bajnokin. Ez spanyol rekord és ezzel tetemes előnyre tett szert Pichichi trófea elhódítása felé. Még 3 meccs hátravan, nagyon úgy néz ki a madridiak nem lesznek "előzékenyek". Mindhármat meg kell nyerni a bajnoki címvédéshez! Szombaton felkészül a Betis, a fiúk utaznak Sevillába.a_068_aa_24042016_255781_europress_eza-e1461476752314.jpg

süti beállítások módosítása