Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Sergi Samper – a jövő Barçájának legendája?

2015. augusztus 07. - fcblaurie

hungarob_1_1.pngFélénk, kisfiús félmosoly, egyenes szőke haj és karcsú megjelenés. Ő a barcelonai születésű Sergi Samper Montaña, aki már gyerekként elkápráztatott mindenkit, és mindig fejlődni akart, hogy olyan középpályás lehessen, aki később felejthetetlen pillanatokat okoz a Camp Nouban.

Kiváló teniszező lehetett volna belőle azok szerint, akik látták őt játszani a Barcino teniszklubban. Nagyapja, Jordi azonban örökre megváltoztatta a kisfiú jövőjét azzal, hogy próbajátékra vitte a Barcelona futballcsapatának akadémiájára. Sampernek pár perc elég volt ahhoz, hogy meggyőzze az edzőket, és hogy az FCB Escola egyik legnagyobb gyöngyszemévé váljon. Míg generációjának többi tagja végig csak a földet nézve vezette a labdát, addig Sergi már kezdettől fogva felemelt fejjel kereste a megjátszható társakat. Mindig is kiemelkedett a többiek közül hihetetlen játékintelligenciájával, de valószínűleg soha nem ért volna el erre a szintre, ha nincsenek olyan edzői, mint Jordi Condom, Sergi Domènech, Víctor Sánchez, García Pimienta vagy Òscar García. Ők hatan teremtették meg Sampernek azt az utat, amely által fiúból férfivá érett, és belső középpályásból kiváló védekező középpályás lett.

640x360_samper_v1411040056.jpg

Egy csodálatos, talán a klub legnagyobb generációjának a vezére volt folyamatos folytonosságot adva a játéknak hajszálpontos passzaival és hátulról történő támadásfelépítéseivel. Hatalmas játékintelligánciája miatt óriási játékos válhat belőle, de természetesen még nagyon sok dologban kell fejlődnie, legfőképpen fizikális és mentális szempontból. 16 éves korában már Pep Guardiola edzésein vehetett részt, és látszólag nem tudott megállni a fejlődésben. Azonban hasonlóan a többi generációjabeli játékoshoz, az akadémia legjobb edzőinek távozásával Samper is a La Masia stagnálásának áldozatává vált.

A Barça B és Sergi Samper 2014/15-ös szezonját jobb minél előbb elfelejteni, és eddig ez a szezon sem alakul a legfényesebben számára. Luis Enrique az előszezonban csupán 75 percet adott neki, mindig előnyben részesítve a B-csapat két másik játékosát, Gerard Gumbaut és Alen Halilovićot. Egy olyan játékosnak, akiben ekkora potenciál van, nem szabad elpazarolnia a tehetségét a harmadosztályba kieső Barça B-ben, tehát szinte kötelező kölcsönadni vagy visszavásárlási opcióval elengedni egy elsőosztályú csapatba, ahol folyamatos játéklehetőséget tud kapni. Azonban akárhogy is alakul a jövője, az biztos, hogy mostantól mindig nagy érdeklődéssel fogjuk követni karrierjét.

Forrás: Grup 14; Ángel Iturriaga – The potential of Sergi Samper

süti beállítások módosítása