Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Halilović: egy év kölcsönben a Sporting Gijónnál

A 19 éves horvát az ex-Barca játékos Abelardo Fernández keze alá megy, Luis Enrique játékoskarrierjének első csapatához

2015. augusztus 22. - fehertamas

cover.pngZoran Stojadinovic, Halilovic játékosügynöke tegnap interjút adott egy katalán lapnak, melyben megerősítette, hogy játékosa a 2015-16-os szezont a Sporting Gijónnál tölti kölcsönben. A szerződésében nem lesz olyan záradék, ami kimondja, mennyi meccset kell majd kötelezően lejátszania új csapatánál. 

Alen Halilovic, aki egy éve érkezett a Barcelonához, az első teljes évét töltheti majd a legmagasabb szinten, s a Sporting Gijónban töltött idő jó lehetőség lehet számára ahhoz is, hogy felvegye a La Liga ritmusát. Sokáig versenyben voltak olyan német csapatok, mint a Hamburg, a Borussia Möchengladbach, sőt még a Borussia Dortmund is, de a West Ham is ott volt a lehetőségek között, vélhetően horvát származású edzője Slaven Bilic miatt. A döntésben végül Luis Enrique és az újonnan kinevezett sportigazgató, Robert Fernandez segített, így esett végül a választás a Gijónra. 

Az Asztúria legnagyobb városában székelő Sporting Gijón csapata majdnem az alapítástól kezdve tagja volt a spanyol első osztálynak, majd 1999-ben estek ki történetük során először a másodosztályba. Azt követően 11 évet töltöttek el a Segundában, hogy aztán 2008-ban újra kiharcolják a feljutást. Négy szezont tudtak maradni, azután megint visszaestek. Az előző szezonban menesztették a vezetőedzőt, José Ramón Sandovalt, helyére pedig az ex-Barcelona játékos Abelardo Fernandez érkezett, aki a szintén asztúriai születésű Luis Enrique jó barátja, 1994 és 2002 között volt a Barcelona középhátvédje. Abelardo feljuttatta a vörös-fehéreket a La Ligába, ahol igyekszenek majd idén megvetni a lábukat. Ebben lesz a nagy segítségükre az új szerzemény, Alen Halilovic.

Hosszú ideig ment a tanácskozás, hogy menjen-e vagy maradjon Halilovic a Barcelona első csapatánál, de azt hiszem a legbölcsebb döntés született, a Sporting Gijónnál, Luis Enrique játékoskarrierjének első csapatánál, egy egykori Barcelona játékos edző keze alatt remek esélyekkel rendelkezik. Abelardo a legfrissebb hírek szerint fontos szerepet ruházna Halilovicra, aki egyébként a 25-ös mezszámot választotta új klubjánál. Mindenesetre érdemes lesz figyelni idén a Sporting Gijón meccseit, a Sevilla meccsekkel egyetemben, ahol meg Denis Suárez játékát figyelhetjük meg. Meglehet, hogy a Barcelona jövőjének meghatározó középpályás duóját alkotják majd. 

halilovic.PNGHalilovic ma a bemutatásán, már vörös fehér mezben. 

süti beállítások módosítása