Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Sajtó: Luis Enrique: "Győzelemmel akarjuk kezdeni a szezont!"

2015. augusztus 22. - fehertamas

sajtotajekoztato_2.pngLuis Enrique megtartotta a bajnoki szezon első sajtótájékoztatóját, az Athletic Bilbao elleni mérkőzés előtt. Beszélt az aktuális ellenfélről, Pedro távozásáról, a sérültekről és az eltiltottakról is. 

A bajnoki szezon első meccse: Hosszú lesz ez az idény is, mint mindig, a kulcs a győzelemhez pedig az állandó teljesítmény. Ugyanakkor győzelemmel akarjuk kezdeni a szezont, főleg most, hogy mi vagyunk a címvédők. Jelenleg mi vagyunk a favoritok, hisz legutóbb mi nyertünk, ahogyan a tavalyi szezon elején az Atleti volt, de az idő során mindig változnak az erőviszonyok. Ezenfelül úgy gondolom, hogy ez egy nehéz bajnokság lesz, hisz három négy csapat is akár esélyes lehet a végső győzelemre. 

Pedro távozása: Számítani lehetett rá, a döntése érthető volt. Nem akarta folytatni abban szerepkörben, ami jutott neki, el kell fogadnunk a választását. 

Rövidebb keret: Rövidebb a keretünk mint tavaly, de már dolgozunk az ügyön, minden lehetőséget megvizsgálunk. A dolgunkat megnehezíti, hogy az újak csak januárban játszhatnak. 

Jordi Alba: Nem vagyok benne biztos, hogy végig játssza holnap az egész meccset, nagyon oda kell figyelni az egészségi állapotára. 

Neymar: Az, hogy hogyan fog tudni visszatérni, kulcsfontosságú lesz. Ez most olyan, mintha neki még csak most kezdődne az előszezon. Nem sok mindent tudunk tenni egy ilyen szerencsétlen szituációban, de Neymar egyre jobb és jobb formában van. 

FIFA átigazolási eltiltás: Túl kemény büntetés ez, de ezt már rengetegszer megvitattuk. Az a helyzet, hogy hozzászoktunk már az ilyen csapásokhoz. Az azonban, hogy a nehezítő körülmények ellenére is a Barca nyerte a legtöbb trófeát az elmúlt évtizedben megmutatja, hogy mennyire nagy is ez a klub. 

Athletic Bilbao: Jobb a helyzet mint pár nappal ezelőtt. Mostanra rendesen ki tudták pihenni magukat a játékosaim, sőt, most ők vannak kifáradva, hiszen a hét közben Európa Liga meccset játszottak. Ennek ellenére nehéz dolgunk lesz, mert kemény ellenfelek. Agresszívan presszionálnak és jól támadnak, az ellenük játszott meccsek mindig aggasztanak engem egy kicsit. 

Piqué: Meglátjuk, hogy az eltiltása elleni fellebbezés sikeres lesz-e. Az eltiltás jogosságát nem akarom vitatni, nem szeretnék ilyesmikről beszélni. 

Ter Stegen vagy Bravo: Attól függ. Lehet, hogy az egyikőjük játszik majd minden versenysorozatban, lehet, hogy nem. Nehéz döntés, mert egyformán jónak tartom őket. 

Előszezon: Nem volt olyan mint szokott lenni, hiszen két trófeáért is harcba szállhattunk. Ennek ellenére jó formában vagyunk, izgatottak vagyunk a szezonkezdés miatt, és készen állunk jó focit játszani, illetve kupákat nyerni!

süti beállítások módosítása