Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: FC Barcelona - Levante UD

Stresszoldás a Levante ellen?

2015. szeptember 20. - fehertamas

elozetes_2.pngA La Liga 4. fordulójában a Levante együttesét látja vendégül a Barca. A valenciai együttes ellen a három pont begyűjtése kötelező, tekintve, hogy milyen ellenfeleket győzött le az elmúlt három fordulóban a csapat. 

Miután az AS Roma ellen döntetlent játszott a Barcelona hét közben, most lehetősége nyúlik a bizonyításra, hiszen egy könnyebb ellenfél érkezik a Camp Nouba. Annál inkább szükség lenne egy szép, akár gálaszerű mérkőzésre, mert a katalánokra most igencsak nagy nyomás nehezedik, gondoljunk csak a sérülésekre, illetve a szoros sorsolásra. A gólarányon sem ártana javítani, hiszen jelenleg nullára állnak Messiék, a 11 kapott és 11 rúgott gól nem olyan biztató. Az eddigi nehezebb ellenfelek után azonban a Levante jó alkalmat nyújt arra, hogy a Barca játékosai feloldják a feszültséget és a kételyeket. 

Lucas Alcaraz együttese nem sok reménnyel érkezik a Camp Nouba, a Barca ez elmúlt 10 hazai meccsét mind megnyerte ellenük, 38 rúgott és 7 kapott góllal. Legutóbb a 2013-14-es szezonban sikerült a Levantének egy döntetlent összehozni a Barcelona ellen. A tavalyi idényben mind a két mérkőzést 5-0-ra nyerték a katalánok, a legutóbbi alkalommal éppen Luis Suárez félollós találata tette emlékezetessé a meccset. 

Most azonban nem jelölték a kezdőbe az uruguayit, helyette Sandro próbálkozhat. Munir is ott van a kezdőben, ami jelzésértékű lehet, hiszen Luis Enrique a középpályán próbálja most ki a fiatal játékost. Ez azt jelenti, hogy Rafinha hiányát elsősorban El Haddadival próbálná betölteni az edző. Mellettük Bartra és Adriano is lehetőséget kap, illetve Alves is visszatér a kezdő tizenegybe. A padon most ott van a B-ből felhozott Gumbau is, ő is kaphat pár percet. 

Összefoglalva a Levante elleni találkozó jó lehetőséget nyújt önbizalom növelésre és pihentetésre, ha minden jól megy, egy sok gólos mérkőzést láthatunk, bár benne van a pakliban, hogy mint tegnap a Granada a királyiaknak, a Levante is megnehezíti a címvédő dolgát. 

A Barcelona kezdője: TerStegen - Alves Mascherano Bartra Adriano - Rakitic Busquets Munir - Messi Sandro Neymar

süti beállítások módosítása