Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Elemző: Barcelona - Eibar: 3-1

Az Eibar elleni siker öt pontba szedve

2015. október 26. - fehertamas

elemzo.pngÚj rovatunk első bejegyzésében az Eibar elleni meccset közelítjük meg elemző szemmel. Öt kulcsfontosságú pontot emelünk ki a mérkőzés krónikájából. Ez az öt elem a meccs olyan pillanatait tartalmazza, amelyek a szezon menetére vannak nagy szereppel. 

Mi vezetett a győzelemhez? Milyen csapatelemek fejlődését, vagy visszafejlődését láttuk a meccsen? Kinek a játéka volt a győzelem kulcsa? Milyen következményeket vonhatunk le ebből a mérkőzésből a következő néhányra? 

Első pont: A Barcelona most sem tudta gól nélkül lehozni a meccset, ráadásul az Eibar rezgette meg elsőként a hálót tegnap este. Ez zsinórban már a negyedik olyan bajnoki, amin gólt kap a katalán gárda. Az idei 14 meccsből csupán háromszor sikerült Bravónak vagy Ter Stegennek tisztán tartani a portát, ami a tavalyi szezon eleji eredményekhez hasonlítva komoly visszaesés. Luis Enriquének mindenképpen ki kell találnia valamit, hogy megszilárdítsa a védelmet, mert ezt az állapotot hosszú távon nem engedheti meg a Barcelona. 

Második pont: Az első ponthoz kapcsolható és egy újabb statisztikához köthető. Az idei 15 mérkőzésen 8 alkalommal állt vesztésre a Barcelona, ám ebből négyszer meg tudta fordítani az állást, a tegnapi meccshez hasonlóan. Ez megmutatja, hogy a Lucho első szezonjában tapasztalt harci tűz még mindig ég a csapatban, ami kulcsfontosságú a kupák elhódításához. Vesztes helyzetből felállni nagy erény, ez ellensúlyozhatja az első pontban taglaltakat. 

Harmadik pont: Kiemelendő Luis Suárez és Neymar játéka, akik Messi hiányában átvették a karmesteri pálcát és közösen cipelik tovább. A Rayo Vallecano ellen Neymar négyszer talált be, most Suárez szerzett mesterhármast és vihette haza a meccslabdát. Kijelenthető, hogy eltűnt a Messi-függés, most már az argentin zseni távollétében is van, aki a hátán cipeli a csapatot. 

Negyedik pont: Jól megfigyelhető, ahogyan Sergio Busquets meccsről meccsre egyre jobban adaptálódik a belső középpályás szerepkörhöz. Amíg a Las Palmas ellen még dadogott ezen a poszton a játéka, most már magabiztosan tűnt fel, és a meccs legjobbjai között volt. Az első gólt megelőző passza Sandrónak tanári volt. 

Ötödik pont: Annak ellenére, hogy helyenként már elég biztató játékot mutatott a csapat, Luchóra nagy feladat vár az elkövetkező meccsekben. A Real Madrid elleni találkozóig mindenképpen fel kell ráznia a játékosait. Lassan visszatérnek a sérültek, valamint a most következő néhány meccs, köztük a Villanovense elleni Spanyol Kupa-meccs jó lehetőséget ad erre. Néhány B-csapatos fiatal játékát is megfigyelheti, hogy aztán velük frissíthesse a keretet. 

21.JPG

süti beállítások módosítása