Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Vesztes Clásico után, Atletico előtt: bizonyítania kell a Barcának

Európa legjobb védelme ellen térhet vissza a katalán csapat a hétvégi események után

2016. április 05. - fehertamas

ay.pngNincs idő keseregni a hétvégi vereségen. Az idény tovább dübörög és egy még nagyobb próbatétel áll most a Barcelona előtt. Diego Simeone Atletico Madridja az ellenfél a BL-ben. A matracosok rendelkeznek Európa legjobb védelmével, kemény stílusuk pedig bőven okozhat fejfájást a katalánoknak. 

A hétvégi El Clásico a Barcelona 39 meccsen át tartó veretlenségi sorozat végét hozta el. Az eltaktikázott, ám a szokásosnál kisebb téttel bíró Real Madridi elleni csata után rögvest nyilatkozatok röppentek fel a világ összes tájáról, van aki szerint kijózanító pofon ez, néhányak véleménye, hogy a királyiak győzelme megzavarja a Barcát a további menetelésben. Thierry Henry, a klub ex-játékosa szerint a következő meccsekben láthatjuk mennyire nagy hatást gyakorolt a katalánokra az elvesztett klasszikus. 

Akármi is legyen az igazság: jó lesz vigyázni a matracosok ellen. A hétvégi csörte nem múlik el nyom nélkül, Luis Enrique-nek muszáj lesz újrarendezni sorait az Atletico Madrid elleni BL-párharc első felvonása előtt. Bár komoly aggodalmakra talán nincsen még ok, hiszen ugyanarról a katalán gárdáról beszélünk, mely 39 találkozót hozott le veretlenül a hétvégi meccs előtt, tény az is, hogy a szezon egy döntő szakaszához érkeztünk, ahol már nem lehet csupán a múltra és a sorozatokra támaszkodni. A Real Madrid elleni vereségnek több oka is van, és jól megmutatja, hogy az ilyen mérkőzések sokkal többről szólnak, olykor csupán nüanszok döntenek. A másik madridi csapat ellen hasonló lesz a helyzet, s talán még nehezebb, Piqué szerint például, az Atleti erősebb ellenfél mint a Real. Ami biztos: a két felvonásos párharcok kiszámíthatatlanabbak, hosszabb távon kell rájuk tervezni.

noticia-149754-635952283865044676w.jpgLuis Enrique magára vállalta a felelősséget a Real elleni vereség után

Fontos, hogy Enrique megragadja a pillanatot és rendet tegyen a fejekben, mert ha nem teszi, tényleg elképzelhető, hogy a vereség rányomja a bélyegét a játékosok teljesítményére. A legfrissebb nyilatkozatában mutatott attitűd egy célra vezető vonal lehet:

"Ez a meccs nem létezik többé számunkra. Nem szabad keseregni, hosszú veretlenségi szérián vagyunk túl, de most ebből a vereségből is tanulhatunk. Ami most jön, az lesz az igazán fontos. Át kell gondolnunk mit csináltunk jól eddig és mi az amit elrontottunk, ez alapján menni tovább. [...]" - hangzott el a tréner szájából az El Clásico vereséget követően. Nyilvánvaló, hogy egy jól működő recept eredménye a hosszú veretlenség, ám ez valamilyen oknál fogva a Real Madrid ellen nem jött be, s ha ők megtaláltak az ellenszert, a matracosoknak is sikerülhet. 

Pillanatnyilag felbolydult a futballtársadalom a szezon nagy favoritjának bukását látva. A kételkedők kongatják a vészharangokat és csak úgy szórják a kritikákat, az ellenfelek vérszemet kaptak és sokan már a Blaugrana szezonjának lejtmenetéről beszélnek. Most jött el az idő, hogy a Barca megcáfolja ezeket a hirtelen jött hangokat és emlékeztessen mindenkit: a katalán gárdát nem olyan könnyű eltéríteni a helyes útról: még mindig magabiztosan robognak a kupák felé. Észben kell tartani, hogy kupában egy, a bajnokságban hat meccs választja el őket csupán a végső győzelemtől, de emellett meg is kell ráznia magát a Barcelonának. Megráznia magát és továbblépni az Atletico Madridon. Egy mai jó eredménnyel ehhez kerülnének közelebb. 

süti beállítások módosítása