Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Alves folytatja a Barçánál

A jobbhátvéd legalább még egy évig marad

2016. május 20. - fehertamas

alves_2.pngA sok pletyka ellenére eldőlni látszik, hogy a brazil jobb bekk a következő szezonban is a csapatnál marad. A több helyről érkező érdeklődés ellenére Alves a katalánoknál képzeli el a jövőjét a SPORT szerint. 

Az újgazdag kínai Guangzhou csapata például egy mega ajánlattal kopogtatott Alves menedzsere és egyben exfelelesége, Dinorah Santana ajtaján. A jelenlegi fizetése megduplázódhatott volna, mivel egy közel 20 millióról szóló vaskos csekket lobogtattak. Ezt a játékos élből elutasította. Úgy tűnik Alves még érez magában kellő erőt és van benne motiváció. Nem gondol egyelőre a levezetésre és a bankszámlája helyett, továbbra is inkább a hivatására koncentrál.

Egy plusz egy éves kontraktusról szól a fáma, tehát a következő idény után, ha mindkét fél úgy gondolja, a most 33 éves szélső hátvédnek lehet még év egy ráadása is. Az előző hónapban titokban házasságot kötött Párizsban, talán az új szerelem is közre játszott abban, hogy játékos szinte megfiatalodott és sokkal frissebbnek tűnt ebben a szezonban.

Tata Martino edzősködése idején sokszor kimaradt a kezdőből is, nem sokan fogadtak volna nagyobb téttel rá, hogy még a 2016-2017-es szezont is ennél a klubnál kezdi meg. Azonban Luis Enrique ezt máshogy gondolta és nála egyértelműen első számú opció a posztján.

Alternatíva tekintetében viszont mintha gondban lenne a csapat. Évek óta próbálják keresni a helyettesét, úgy tűnik mindhiába. Douglas érkezett, de nagyon súlytalan a jelenléte és kézzel-lábbal próbálja elpasszolni a vezetőség. Láthatóan nincs értelme maradnia, tehát mondhatni egy hibás döntés volt a megvétele. Aleix Vidal pedig a Sevillából jött tavaly, egy remek idény után lecsaptak rá a katalánok és kölcsönösen bevállalták, hogy az akkori tilalom ellenére, fél idényt játékperc nélkül tölt. Ha hihetünk a katalán értesüléseknek, Luis Enrique megorrolt Vidalra egy edzésen történt incidens miatt, amiről mi is írtunk. 

Ti örültök, hogy Alves marad? Mit gondoltok, ki lehetne ezen a poszton még megoldás?alvis.JPG

süti beállítások módosítása