Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

La Masia helyzete: Nagy mozgás a játékosállományban, nincs változás az edzők között

A Barca B kispadján Gerard Lopez ül majd jövőre is

2016. május 28. - fehertamas

lopez.pngA La Masia háza tájékán lesznek változások a következő szezonra, ám az edzők között nem, csupán a játékosállományban, ott azonban komolyak. Míg az edzők munkájával többnyire elégedett és bizalmas a vezetőség, a korosztályos csapatokat meg kell erősíteni. 

JOSEP CAPDEVILA | Folytatás. Ezzel a szóval lehetne összefoglalni, hogy mi fog történni a La Masia csapatok kispadjain - profi és amatőr csapatokkal egyetemben - következő szezonban. A Barca B-től egészen a pre-Benjaminig (5-8 éveseket foglalkoztató csapat, a legkisebb korosztály - a szerk.) maradni fognak ugyanazok az edzők akik befejezték az előző szezont. 

Összességében a vezetőség elégedett az összes edző munkálataival. Az egyetlen kétséges pont Gerard Lopez, a Barca B vezetője volt. A csapata rossz szezont produkált, néhány egészen kínos pillanattal. Ennek ellenére az edző megkapja a bizalmat az elnökségtől, akik nem róják még fel Lopez hibáit, de többet várnak el a következő idényben. 

Más kételyek nem merültek fel, a Juvenil A például annak ellenére is egész jól teljesítette a szezont, hogy előzetesen rendkívül nehéznek jósolták azt. A többi edzőhöz hasonlóan a Juvenil A-t edző Gabri helye is biztos. 

Ami azonban elmondható az edzőkről, az nem mondható el a játékosállományról, azon a téren nagy munka vár a stábokra nyáron. Az első számú probléma, hogy a FIFA átigazolási tilalom miatt a korosztályos csapatok megduzzadtak. Azok a csapatok, amelyek általában 20 fősek, most akár 25-26 főt is számlálhatnak. Az eltiltás miatt nem volt egyszerű felhelyezni a játékosokat a következő szintű csapatokba. 

Az egyik példa a Infantil A-s Pablo Moreno esete: az ifjú játékosnak a sorban a Cadete B következne, ám nagy valószínűséggel egyből a Cadete A-ba kerül majd, azaz két lépcsőfokot is lép egyszerre. Moreno az egyik legnagyobb tehetség a Masián, és már elég érett ahhoz, hogy magasabb szinten játsszon. 

Jordi Roura és Aureli Altimira sok feladatot kapnak a nyárra, igazolásokkal kell erősíteni minden csapatot, illetve el kell dönteniük, hogy kiket kell elküldeni és ki elég érett már a csapatváltásra. 

wowzer-the-top-5-goals-of-the-we.jpgA cikk eredetileg a sport.es weboldalán jelent meg, magyarra fordította: Toma (eredeti cikk itt, kattints)

süti beállítások módosítása