Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Hivatalos bejelentés: Dani Alves távozik

2016. június 02. - fehertamas

alvesleav.pngHivatalossá vált, amit már hetek óta sejteni lehetett: Dani Alves pályafutása a Barcelonánál a végéhez ért. Robert Fernandez, a klub sportigazgatója mai sajtótájékoztatóján megerősítette a brazil jobbhátvéd távozását. 

Dani Alves úgy döntött, hogy távozik, a napokban közölte a vezetőséggel a szándékát - mondta Robert Fernandez, mikor Alvesről kérdezték - Nem akartuk, hogy távozzon, a játékos hozta meg a döntést, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt. 

Ezzel véget ér Alves 8 évig tartó Barcás pályafutása. A brazil 2008-ban érkezett a katalánokhoz a Sevillától és idővel meghatározó tagja lett a kezdő tizenegynek. Rengeteg szép emlék kötődik a jobbhátvédhez, aki igazi közönség kedvenc volt a Camp Nouban. 

Robert azt is elárulta, hogyan pótolják a távozó Alvest: Hiszünk Aleix Vidalban, ezért igazoltuk le. Sergi Roberto is jól tud játszani ezen a poszton, egyelőre nem tervezünk jobbhátvédet igazolni.

Hogy Alves útja merre vezet, azt még nem tudni, de mi minden jót és sok szerencsét kívánunk a klub történelmének legjobb és a futballtörténelem egyik legjobb jobbhátvédjének! Köszönünk mindent Dani Alves! 

süti beállítások módosítása