Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Vélemény: A világon a legszomorúbb dolog, az elpocsékolt tehetség

Bartra távozik a klubtól

2016. június 04. - fehertamas

bartraleave.pngMarc Bartra kivásárlási árát (8millió euró) kifizette a Borussia Dortmund és a saját nevelésű védő Németországba teszi át székhelyét.

A 25 esztendős játékos nem tudott, vagy nem akart többet várni a kezdőtagság adta lehetőségre. Még jó korban van és már szeretett volna nagyobb szerephez jutni, amit Dortmunban Hummels távozása után be is ígértek neki. Voltak spekulációk, hogy hosszabbít és kölcsönbe megy csak, hogy a klubnak ne kelljen végleg lemondania róla, most azonban úgy fest végleges a váltás.

Bartra még a Pep éra idején bukkant fel az első csapatnál, mint Puyol egykori utódjára, úgy tekintettek rá és szupertehetségnek tartották, a korosztályos válogatottak rangletráját is végigjárta, mielőtt a spanyol felnőtt EB-re utazó keret jelenlegi tagjának is büszkén mondhatja magát.

Alig találkoztam olyan szurkolóval, akinek ne lenne végtelenül szimpatikus Marc játéka. Jól lát a pályán, a támadás építéséből is kiveszi a részét, hátvédként gólerős. Csupaszív játékos, minden mérkőzésen mikor lehetőséget kapott, maximális erőbedobással tette oda magát. Ez így volt, ha egy harmadosztályú ellenfél ellen kellett bizonyítani a kupában és akkor is, ha egy BL főtáblás topcsapattal nézett szembe.

Nem tudta magát a kezdőbe beverekedni, pedig több edző is irányította a csapatot, mióta a felnőtt keret teljesértékű tagja. Gondolhatnánk, hogy az edzésmunkája nem tetszhetett a trénereknek, vagy esetleg a magaviseletével lehetett valami baj. Viszont nem olyannak tűnik a pályán mutatott arca, mintha ez ráhúzható lenne. Valamint Del Bosque a kevés játékperc ellenére is töretlenül bízik benne és folyamatosan a nemzeti válogatott tagjaként számít rá. Egy ilyen rutinos edző pedig észrevenné, ha edzéseken gond lett volna valamivel.

Maradhat a találgatás, a lényeg, hogy egy nagy reménység ismét áron alul távozott a védősorból. Jelenleg Piqué, Mascherano, Mathieu és Vermaelen maradtak erre a posztra. Közülük Masche folytatása még nem tisztázott és a középpályára szeretne visszatérni amit az igazi posztjának tart. Vermaelen örül, ha egy edzést fájdalom nélkül végig tud csinálni, míg Mathieu 32 éves és jelenleg is sérüléssel küzd. Lesz dolga Robert Fernández sportigazgatónak, kösse fel a gatyáját. Állítólag a Lyonból jön a pótlás, a 22 éves francia válogatott Umtiti személyében.

Bartrának pedig sok sikert kívánunk! Az ízig-vérig katalán fiatalember, remélem olyan teljesítményt tud majd nyújtani, hogy megbánják odahaza, hogy elkótyavetyéltek egy tehetséget.

Lacibartra.JPG

süti beállítások módosítása