Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Minden amit tudnod kell Samuel Umtitiről, a Barcelona új igazolásáról

2016. július 12. - fehertamas

umtiti.pngHivatalosan is bejelentették, immár tényszerű: Denis Suarez után Samuel Umtiti lesz a következő érkezője a klubnak a nyári átigazolási szezonban. A védő 25 millió euró + teljesítményfüggő variánsok ellenében hagyja el Franciaországot.

De mit is kell tudnunk a francia játékosról?

A kameruni születésű játékos Lyon nevelés és az U17-es francia válogatott óta, végigjárva az összes lépcsőfokot ma már a felnőtt keret tagja. Jelenleg is az EB-n szerepel a franciákkal. 18 éves kora óta a Lyon felnőtt csapatával edzett és egyre nagyobb szerephez jutott a fiatal hátvéd.

Az áttörést az előző idény hozta, meg számára, amikoris a szerelési mutatója kiemelkedő volt a Ligue 1-ben és Európa-szerte. Ezáltal rengeteg nagycsapat érdeklődését felkeltette, a Barcelona megfigyelői is hónapokon át elemezték a játékát.

infografikumtiti.pngUmtiti statisztikái az előző idényben - az adatok átlagoltak

A remek szerelőkézsége mellett, nagyszerűen látja meg labdafelhozatalnál a lehetőségeket és ezáltal a támadás építkezése már tőle el tud indulni. Nem jön zavarba, ha meg kell indulni előre a játékszerrel, technikailag és a sebessége is rendben van, emiatt többször szerepeltették már a balhátvéd pozícióban, mivel alapvetően egy ballábas futballistáról van szó. 181 cm magas, kivételes testi adottságokkal és nagyon jók a rugói, tehát levegőben is stabilizálni tudja aktuális csapatát.

Thierry Henry is üdvözölte az átigazolását, a franciák legendája pedig nem sokszor téved játékosreménységekkel kapcsolatban! Mi meg csak várjuk a további híreket és bízunk abban, hogy Umtiti beváltja a hozzá fűzött ígéreteket. | LACI

Ide kattintva elolvashatod az átigazolás részleteit, illetve, hogy mikor mutatják be hivatalosan a franciát! 

süti beállítások módosítása