Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Luis Enrique: "Mindig 100 százalékot várok el a játékosaimtól!"

Az edző nyilatkozatai a Sporting Gijón elleni meccs előtt

2016. szeptember 23. - fehertamas

sajtotajekoztato2.pngLuis Enrique sajtótájákoztatót tartott a Sporting Gijón elleni meccs előtt, melyen beszélt Messi sérüléséről, a játékosok felelősségeiről és természetesen a soron következő bajnokiról is. 

Sporting Gijón elleni mérkőzés: Az előző szezon végén a Sporting Gijón sikeresen bent maradt az első osztályban, majd a nyáron meg is erősítették a keretüket, logikus módon. Sok új játékosuk van, de a játékstílusuk ugyanaz maradt, mint ami tavaly volt. Úgy gondolom, hogy erős letámadást fognak alkalmazni és nagy erőkkel védik majd a kapujukat. 

Hasonló meccs lesz mint a Legánes elleni? Nem tudom, de ha így lesz, az jó lesz nekünk. 

Busquets pótlása: Mascherano, Sergi Roberto, Rakitić és Gomes már mind játszottak az ő helyén, úgy gondolom nem lesz gondunk a pótlásával, persze mindig sokat ad hozzá a játékunkhoz. 

Douglas helyzete a Sportingban:  5 meccs telt el a bajnokságból, ennyi idő alatt nem vonok le következtetéseket a kölcsönjátékosaink fejlődéséről, főleg úgy, hogy ő csak egyszer lépett pályára. 

Neymar bírósági ügye újra napirenden: Hogyha van játékos, aki már igazán hozzászokott az ilyen dolgokhoz az Neymar... Sőt, ha van csapat aki már hozzászokott ezekhez az ügyekhez, az a Barça. 

Filipe Luis–Suárez konfliktus a közösségi médián (Filipe Luis felrakott egy képet Instagramra egy apró sérüléséről, Suárez pedig reagált, hogy ha mindenki lefotózná a sebeit, akkor a futball cirkusszá változna): Most értesültem erről a dologról, annyit tudok mondani ezzel kapcsolatban, hogy Suáreznek nem állt szándékában senkit megsérteni a hozzászólásával. 

Messi sérülése: A tavalyi szezonban is nélkülöznünk kellett Messit két és fél hónapra. Amikor valamilyen okból ő nem bevethető, az mindig megnehezíti a helyzetünket. Ennek ellenére ilyen helyzetekben – ahogyan tavaly is – megmutatjuk, hogy milyen jó keretünk van és képesek vagyunk pótolni még a világ legjobb játékosát is. Ha trófeákat akarunk nyerni, az ilyen helyzeteket át kell vészelni. 

Bauza (argentin szövetségi kapitány) nyilatkozata, miszerint a Barçánál nem figyelnek eléggé oda Messire: Természetesen mindig odafigyelünk Leo helyzetére, ez a realitás. Az biztos, hogy a világ legjobbjának sérülése nem csak nekünk rossz hír, hanem mindenkinek. 

Taktikai változtatás Leo hiányában: Mindig több tervem van egy helyzet megoldására, minden lehetőséget figyelembe veszek. Lehetséges, hogy bizonyos dolgokat máshogy fogunk csinálni, az alapján fogok dönteni, hogy mi a legjobb a csapat számára. 

Messi hiányában megnő Neymar felelőssége? Én mindig 100 százalékot várok el a játékosaimtól, most sem lesz máshogy. Nem szoktam extra teljesítményt kérni senkitől, mert feltételezem hogy mindig a legjobbjukat nyújtják. 

Alcácer beilleszkedése: Szerintem Pacónak nem kell bizonygatni a tehetségét, hiszen már megtette ezt korábban. Úgy gondolom, hogy ha elég játékpercet biztosítunk majd neki, akkor gond nélkül beilleszkedik majd. 

Aleix Instagram posztja: Amikor nem volt a keretben, annak volt oka. Aleix most keményen dolgozik az edzéseken, próbál változtatni a helyzetén. Természetesen meg van rá a lehetősége nálam. Ha jól emlékszem, volt már rá példa ittlétem során, hogy valaki nem szerepelt a terveimben a kezdőcsapatot illetően, kemény munkával mégis odakerülhetett. A közösségi médián szereplő kép? Sokan olyat is belelátnak a dologba, amit nem kellene, de természetesen mindenkinek joga van hangot adni véleményének az interneten, ha esetleg úgy hozza a helyzet. 

Aleix Vidal jobbszélsőként való használata Messi hiányában: Mint már mondtam, minden lehetőséget figyelembe veszek, de ezeket nem fogom nyilvánosságra hozni. 

A játékosok fizikai felkészültségi szintje: Még a szezon elején járunk, természetesen mindenki rendben van ilyen téren. Folyamatos a rotáció, próbáljuk felkészülten tartani a játékosokat az egész szezonban. 

Sporting Gijón - FC Barcelona, El Molinón, Spanyol Bajnokság, 6. forduló, 16: 15 Sport 2

süti beállítások módosítása