Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Barça kontra német csapatok

2016. szeptember 27. - fehertamas

neybayern.pngKlubunk szerdán Mönchengladbachba látogat a Bajnokok Ligája csoportkör második fordulójában, ahol ter Stegen farkasszemet néz nevelőegyesületével. Ez alkalommal egy rövid kis visszatekintővel szolgálunk, miként szerepelt a csapat német klubok ellen az európai színpadon az elmúlt 20 évben.

Az elmúlt húsz évben a Barça 32 tétmeccsen mérkőzött meg német klubok ellen, ez idő alatt 19 győzelmet, 7 döntetlent és 6 vereséget könyvelhettünk el.

Egyfajta felvezetésünk egészen az 1995/96-os UEFA-kupa szezonjáig nyúlik vissza, amikor a Johan Cruyff által vezetett csapatunk az elődöntőt a Bayern München ellen játszotta. Az odavágó 2-2-es döntetlennel ért véget, katalán részről a román Gheorghe Hagi és Óscar García szerzett gólt. Előbbit nagy valószínűséggel minden mai szurkoló is ismeri, utóbbi pedig ma a Red Bull Salzburg vezetőedzője. A visszavágón a bajorok diadalmaskodtak 2-1 arányban, a csapat szépítő gólját Iván de la Peña szerezte. Az akkori játékoskeretre tekintve olyan játékosokat vélhetünk felfedezni, akik még ma is a futball világában kamatoztatják tudásukat. Példának okáért elég említeni Pep Guardiolát vagy az akkori első számú kapust Carles Busquetst, Sergio édesapját, aki jelenleg kapusedzőként dolgozik. A csapatba tartozott még Albert Ferrer, Luís Figo, Abelardo Fernández, Jordi Cruyff és a frissen megválasztott spanyol szövetségi kapitány, Julen Lopetegui is.

germanteamsdiagram.png

Ebben a periódusban a legnagyobb győzelem a 2011/12-es szezonban született, csapatunk 7-1 arányban verte a Bayer Leverkusent. Negatívumként említhető a 2012/13-as BL-elődöntő, ahol a Bayern München 7-0-ás összesítéssel lépett túl katalán ellenfelén.

Az idei BL-csoportunkhoz hasonlóan tavaly is volt német ellenfelünk a Bayer Leverkusen személyében. Az első mérkőzésen 2-1-re nyert a csapat két késői góllal, míg a visszavágón a már csoportgyőztesként tartalékos felállással játszó Barcelona döntetlent ért el.

Érdekességként említhetjük, hogy 1999-ben a BL-csoportkörben a Hertha Berlin is megmérkőzött a katalán alakulat ellen. A második mérkőzés 1-1-el ért véget, ahol a németek kapuját Király Gábor védte, míg a Barça gólját Luis Enrique szerezte.

süti beállítások módosítása