Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Sajtóhír: N'Zonzi a legújabb kiszemelt

2016. október 16. - azulgrana98

sima_27.png

A Barcelona régóta egy „Busquets-típusú” középpályást keres, aki Sergio távollétében kapna lehetőséget. Egyes spanyol források szerint a klub megtalálta ezt a játékost Steven N'Zonzi személyében.

A katalán klub állítólag élénken figyeli a 27 éves francia N'Zonzi játékát a Sevilla csapatában, ahol a játékos Jorge Sampaoli érkezése óta sokat fejlődött. A közel két méter magas középpályás árát a Transfermarkt 20 millió euróra taksálja, azonban az andalúz alakulat nem szándékozik megválni a sokak által figyelt emberétől.

N'Zonzi 2009-től kezdve hat szezont töltött a Premier League-ben: hármat a Blackburn Rovers és újabb három évet a Stoke City kötelékében. Ebben a periódusban több mint 180 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, minőségi középpályásnak számított, de mégis senki sem gondolta, hogy egyszer felnő a topklubok szintjére.

Az első sevillai szezonját Unai Emery kezei alatt töltötte, de nem tudott maradandót alkotni: folyamatos sérülések és eltiltások okán nem játszhatott rendszeresen. Azonban a Sevilla a 2016/17-es szezont már új edzővel kezdte meg a szezont, Jorge Sampaolival. Az új edző sokat adott a játékához, alapemberként számol a franciával. Idén nyáron lehetősége volt visszatérni Angliába, de nagy meglepetésre visszautasította az újdonsült bajnok Leicester City ajánlatát.

Steven N'Zonzit jelenleg 2019-ig tartó szerződés köti a Sevilla csapatához, amely egy 30 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.

untitled-1.png

süti beállítások módosítása