Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Barcelona - Granada: 1-0

2016. október 30. - fcblaurie

ertekelo_16.png

Megszerezte a három pontot az 1500. Camp Nouban játszott mérkőzésén az FC Barcelona, a pályán mutatott játék azonban finoman szólva sem volt meggyőző.

A liga 10. fordulójában a Granada csapata látogatott a katalán fővárosba. Az első félidő nem hozott sok eseményt, egyik kapu sem volt nagy veszélyben. Ha a Barça meg akarta nyerni a meccset, váltania kellett, amit szerencsére a második játékrész elején meg is tett. A 48. percben egy kapu előtti kavarodás után Rafinha lőtt szép mozdulattal a vendég kapuba. A gól után a csapatok ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták. A nem túl lelkes hozzáállás és a rossz egyéni teljesítmények miatt nem volt nagy élmény a meccs nézése. A Granada elég gyenge csapat benyomását keltette, látszólag meg sem próbáltak gólt (és ezzel pontot) szerezni.

A mérkőzés tehát nem volt egy diadalmenet, pozitívum azonban, hogy hátul a Barça stabil lábakon állt a sok hiányzó (és Busquets pihentetése) ellenére – igaz, ezúttal az ellenfél nem igazán tette próbára a védőket. Egy ilyen győzelemért is ugyanúgy 3 pont jár, mint mondjuk a Real Madrid elleni 4–0-ért.

Egyéni értékelések:

Ter Stegen: Ø – Szinte semmi dolga nem volt. Ha meccs közben kiugrott volna a büfébe, valószínűleg senki nem vette volna észre.

Sergi Roberto: 7 – Hozta a szokásos formáját. Hozzáállásával kiemelkedett a csapatból, több veszélyes középre lőtt labdája volt, igaz, a meccs bizonyos szakaszaiban ő is láthatatlan volt.

Mascherano: 7 – Jól játszott, ami feladata volt, azt megoldotta, ezen kívül – tőle kissé szokatlan módon – helyzeteket is teremtett csapattársainak.

Umtiti: 7 – Ő is magabiztos volt, szintén dicséretet érdemel a kapott gól nélkül lehozott meccs miatt, ez azonban az ellenfélnek is köszönhető.

Digne: 5,5 – Ez sem az ő meccse volt. Az előszezonban jól játszott, azóta viszont nem teljesít igazán jól.

Denis: 5,5 – Elég halvány volt, ő ennél sokkal többre képes, keveset is volt játékban.

Rakitić: 6,5 – Az első félidőt a védők előtt, a másodikat bal oldali belső védőként játszotta le a háromvédős rendszerben. Mindkét esetben jó teljesítményt nyújtott, hasznos volt a játéka, hosszú labdái hajszálpontosak.

Rafinha: 6,5 – Győztes gólt szerzett, részt vett a passzjátékban, jó helyen volt nála a labda. Suárez és Messi után ő szerezte a harmadik legtöbb gólt a csapat tagjai közül ebben a szezonban.

Messi: 5,5 – Magához képest elég gyengén játszott ezúttal. Rengeteg labdát veszített, megoldásai, indításai nem működtek. Néha még kisebb ügyetlenkedéseket is láthattunk tőle. Majd legközelebb!

Suárez: 5,5 – Ő is sok hibával focizott, nem igazán ment neki.

Neymar: 6 – Az ezúttal a megszokottnál kevésbé jól muzsikáló MSN tagjai közül még ő hasonlított a legjobban valódi önmagához, voltak jó megmozdulásai, a sok elveszített labda azonban rá is jellemző volt.

André Gomes: Ø – Nem mutatott sokat a pályán töltött 20 perce alatt.

Alcácer: 6 – A portugálhoz hasonlóan ő sem volt egy csodacsere, viszont volt egy szép labdája Messihez.

Ez az értékelő szubjektív meglátások alapján készült, természetesen a ti véleményeitekre is kíváncsiak vagyunk! Ti hogyan értékelnétek a meccsen látottakat? Kinek hányas osztályzatot adnátok? Írjátok le a komment szekcióba!

Bala

34253155.jpg

süti beállítások módosítása