Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Sorsdöntő két hét

2016. november 20. - granculé

sima_40.png

A Barça versenynaptárában a váratlan Málaga elleni hazai botlás után és az El Clásico előtt, három különböző sorozatban három idegenbeli meccs következik, mindössze egy hét leforgása alatt.

Első körben a Barcelona a Bajnokok Ligája 5. fordulójában Glasgow-ban lép pályára a Celtic ellen és egy esetleges győzelemmel biztossá válna a továbbjutás.

Négy nappal később a bajnokságban a legnagyobb mumus következik, az ellenfél a Real Sociedad, a helyszín pedig az Anoeta. A legutóbbi négy találkozó mindegyike vereséggel végződött és egy újabb rossz eredmény akár 7 pontosra is növelhetné a különbséget a listavezető királyi gárdával szemben, ami jelentős hátrány.

A sorsdöntő bajnoki után három nappal már a Copa del Rey-ben kell helytállnia Luis Enrique csapatának, a Barça Alicantébe utazik a Hérculeshez. Itt legutoljára 3:0-ra nyert a csapat, még Guardiola vezetésével a 2010/11-es szezonban.

Bár a glasgowi és az alicantei kirándulás nem tűnik megoldhatatlan feladatnak, azonban egy szerencsétlenül alakuló Real Sociedad és Real Madrid meccs esetén akár 10 pontosra nőhet a lemaradás, ezért hihetetlen fontos két hét következik.

süti beállítások módosítása