Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Barcelona - Mönchengladbach

2016. december 06. - fcblaurie

elozetes_17.png

Ma este 20:45-től a Barcelona a Mönchengladbach csapatát fogadja a Camp Nouban egy tét nélküli Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A csoportban már az előző forduló után eldőlt minden, a katalán sztárcsapat az első, míg a Gladbach az Európa Ligás szereplést érő harmadik helyre futott be.

Az európai színtéren való folytatás lehetősége mindkét klub számára remek hír, hiszen egyikük sem szerepel túl fényesen a bajnokságban: a hazaiak 6 ponttal lemaradva követik a Real Madridot a tabellán, a németek pedig a 13. helyen szerénykednek.

André Schubert egy Dortmund elleni 4–1-es vereség után készítheti fel játékosait a soron következő meccsre. Luis Enrique csapata sem panaszkodhat kirobbanó formára, az elmúlt három mérkőzésen egyaránt 1–1-es döntetlennel kellett megelégedniük, ráadásul a szombati Clásicón demoralizáló módon az utolsó percekben sikerült elhullajtani 2 pontot.

A vendéglátók a sérült Mathieut, valamint Rakitićet és Neymart lesznek kénytelenek pótolni, az utóbbi duó az eddig összegyűjtött három sárga okán marad távol. Rajtük kívül Ter Stegen és Piqué maradt ki a keretből edzői döntés okán, a Barça B-ből ezúttal pedig Marc Cardona került be. Hiányzókból a másik oldalon sincs hiány, ez azonban a meccs tét nélküli mivolta miatt talán nem okoz sok bosszúságot.

Keret: Cillessen, Masip - Sergi Roberto, Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne, Jordi Alba - Busquets, André Gomes, Iniesta, Rafinha, Denis Suárez - Messi, Suárez, Alcácer, Cardona.

A mérkőzés egy nagyszerű alkalom Lucho számára, hogy új dolgokat próbáljon ki. Lehetőséget kaphatnak és bizonyíthatnak azok is, akik eddig kevésbé élvezték a bizalmat. Egy győzelem nem ártana végre a csapatnak, erre célzott az asztúriai edző is a meccs előtti sajtótájékoztatón, mikor úgy fogalmazott, a győzelem a legjobb gyógyszer bármilyen problémára. Sergi Roberto szerint fontos, hogy a három pont megszerzésével véget érjen a csapat nyeretlenségi sorozata, így a játékosok nagyobb önbizalommal folytathatják a szereplést a ligában.

Annak ellenére, hogy mindkét klub nagy múltúnak nevezhető, közös történelemről nem igazán beszélhetünk. Az első találkozás az odavágón történt, akkor Thorgan Hazard góljára Piqué és Arda válaszolt.

A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti, a felvezetés 20 órakor kezdődik.

Várható kezdő: Cillessen - Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne - Denis, Gomes, Iniesta - Messi, Suárez, Rafinha (Arda).

Bala

süti beállítások módosítása