Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Real Sociedad - Barcelona

Minden sorozat megszakad egyszer

2017. január 19. - granculé

elozetes_26.png

A hétvégi gála után jön a mumus, a Real Sociedad otthonába látogat a Barça a Király-kupa negyeddöntőjének odavágóján. A HúngaroBarça felvezetője a cikkben.

Utoljára 10 éve nyertünk az Anoetában, a jelenlegi csapatból csak Messi és Iniesta tudja milyen a Barcelonával a Sociedad otthonában nyerni (2006/07: 0-2).  A bajnokságban ősszel is nagyon gyengén szerepeltünk ezen a pályán, tulajdonképpen ajándékba kaptunk egy pontot. Most mintha éledezne a csapat, ma este kiderül, mire lesz ez elég, de még a Sociedad is jön a mi utcánkba, a továbbjutás sorsa csak a visszavágón dől el (Camp Nou, január 26.).

A korábbi Barça-játékos és tréner Eusebio Sacristánt nem az motiválja, hogy legyőzze a világ egyik legjobb csapatát, csak szeretne bejutni a Copa del Rey elődöntőjébe. A hazaiak mestere kizárólag a csapatával foglalkozik, úgy érzi, megmutatták már, hogy bárki ellen fel tudják venni a harcot.

Luis Enrique elismerte, hogy a bajnokságban a Real Sociedad volt a jobb csapat, szerinte a győzelmet is megérdemelték volna, most azonban sokkal jobb teljesítményre törekszik csapatával. Mesterünk úgy érzi, a rossz sorozat vége egyre közeledik, ma este a győzelem a cél. 

A hétvégi pihenő után visszatér a keretbe Piqué, de kimarad ter Stegen, Mathieu, a hétvégén gólt szerző Vidal és a combsérülést szenvedő Rafinha is. 

Keret: Cillessen, Masip - Roberto, Piqué, Mascherano, Umtiti, Digne, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta, Denis, Arda, Gomes - Messi, Neymar, Suárez, Alcácer.

Várható kezdő: Cillessen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Gomes, Iniesta - Messi, Suárez, Neymar.

Mérkőzés időpontja: 2017. 01. 19. (csütörtök), 21:15
TV: DIGI Sport 1

süti beállítások módosítása