Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Értékelő: Betis 1-1 Barcelona

2017. január 29. - fcblaurie

ertekelo_28.png

Gyenge meccset játszva végül 1 pontot sikerült elhoznia a Barcelonának a Benito Villamarínból. A játékosok értékelése a cikkben!

A meccs kiegyenlített volt, sőt, inkább a hazaiak akarata érvényesült, ezt bizonyítja a gólszerzési lehetőségek száma is. A Barça saját szintje alatt teljesített, míg a másik oldalon ennek ellentettje volt igaz.

Érthetetlen, hogy a csapat miért azután kapcsolt magasabb fokozatba, hogy az andalúzok megszerezték a vezetést. Vajon jó volt az iksz? Újabb szög volt a csapat koporsójába, hogy Luis Enrique ma sem cserélt jól.

A játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, az első gólnál például az ötösön belül nem engedték a labdához férni a tétova ter Stegent. Nem állítom, hogy egyértelműen fújni kellett volna, viszont nem értem, hogy mi alapján döntik el a játékvezetők, hogy ilyenkor közbeavatkoznak-e. Máskor azt is lefújják, mikor valaki az ötösön belül ránéz a kapusra. Ennél egyértelműbb volt, ami Vidal középre lőtt labdája után történt a hazai büntetőterületen belül. Ránézésre közel egy méterrel túlment a labda a gólvonalon, mikor az egyik hazai védő kirúgta azt. Másrészről Neymart közben lerántották, ha tehát a labda nem ment volna be közben, büntetővel kellett volna folytatódnia a játéknak.

c3vrzzeuyaepove.jpg

A játékvezető szerencsétlenkedéseit félretéve: a Barcelona ma nem érdemelt győzelmet. Ezzel a teljesítménnyel nehéz lesz trófeákat nyerni.

Lássuk az egyéni teljesítményeket:

ter Stegen: 5 – Egyrészt bemutatott pár védést, másrészt viszont a kapott gólban vastagon benne volt, sokkal határozottabban kellett volna a labdáért mennie. Volt még ezenkívül egy elveszítette labdája is, amiből baj lehetett volna. Összességében láthattunk tőle ma hideget-meleget.

Vidal: 5 – Az utóbbi hetek jó teljesítményei után megkapta a bizalmat, ezúttal azonban nem élt vele. A katalán fullbekk védekezése még mindig a régi, ami nem jó, ráadásul ma rengeteg labdát eladott.

Piqué: 6 – Vele nem volt különösebb gond, de azért a hazai helyzetek száma nem dicséri őt.

Mathieu: 6 – Ő is helytállt, bár nem volt kiemelkedő. Egész jó volt a labdakihozataloknál, néha azonban ok nélkül elrúgja a labdát, valamint hosszú labdái sem kifogástalanok.

Digne: 5 – Sokszor átjátszották, volt egy rossz érintése is, amiből helyzete volt a Betisnek.

Denis: 4 – Ma szinte semmit nem adott a csapatnak. A védekezés továbbra sem az erőssége.

Rakitić: 4 – Gyenge formája egyelőre nem ért véget sajnos.

Arda: 5 – Szintén rosszul játszott.

Messi: 6 – Voltak jó megmozdulásai, valamint az egyenlítő találatból is oroszlánrészt vállalt, ennek ellenére azonban összességében nem sikerült hátára vennie a csapatot.

Suárez: 5 – Csak vergődött, a befejezése azonban elsőosztályú volt.

Neymar: 5 – Ő is saját szintje alatt teljesített. Rengeteg elszórt, elveszített labda jellemezte, a befejezés pedig továbbra sem az erőssége.

Gomes: 5 – Pályára lépésével nem hozott változást.

Alba: –

Sergi Roberto: –

Real Betis 1-1 Barcelona
G.: Alegría (75.), ill. Suárez (90.)

40159607.jpg

Bala

süti beállítások módosítása