Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Ne menj, Leo! - Argentína egy emberként hívja vissza Messit

2016. június 29. - fehertamas

notevayas.pngMiután Lionel Messi bejelentette, hogy 29 évesen visszavonul az Argentin nemzeti tizenegytőlfelbolydult a világsajtó, de főleg Messi szülőhazája. Az argentin államelnök, Maradona, Menotti és még sokan mások próbálják lebeszélni a Barcelona játékosát arról, hogy szögre akassza a címeres mezt. 

Argentína harmadik döntőjét vesztette el néhány napja, három év alatt, most Chile verte meg őket a Copa America döntőben, tizenegyesek után. A meccs után nem sokkal pedig Messi sokkolta a népet bejelentésével. Az argentinok reakciója szinte azonnali volt: villámgyorsan félretették az újabb elveszített döntő utáni csalódottságukat és valami más miatt kezdtek aggódni. Elveszíthetik talizmánjukat, azt a Lionel Messit, akit olyan hálátlanul kezeltek az idők során. 

Döbbenet, kétségbeesés, majd szépen lassan megérkeztek a nyilatkozatok, melyek védelmükbe vették a 29 éves támadót, némileg bocsánatkérésként hatottak. Olyan személyiségek, mint az argentin futballikon, Diego Maradona, vagy Cesár Luis Menotti (szintén tagja a 78-as, VB döntős csapatnak) nyíltan kérték Messit arra, hogy gondolja újra a döntését, hiszen a válogatottnak szüksége van rá. 

notevayasss.JPGMaradnia kell, ott kell lennie a 2018-as VB-n, hogy világbajnok lehessen! - nyilatkozta Maradona

"No te vayas Leo!", azaz "Ne menj, Leo!" - néven indult a mozgalom, mely bevette az internetet és az argentin médiát és már több száz ezer tagot számlál, s egy célt: elérni, hogy Messi mégse vonuljon vissza a válogatottságtól, és képviselje Argentínát még legalább a 2018-as VB-n. Buenos Airesben néhány nap múlva békés tüntetést tartanak, előzetes számolások szerint akár 60-70 ezer ember jelenlétével. Mauricio Macri, az argentin államelnök telefonon hívta fel Messit, hogy megpróbálja lebeszélni. 

Hogy Messi újra magára ölti-e a címeres mezt az egyelőre még rejtély, hiszen magától a játékostól nem érkezett semmilyen nyilatkozat, mióta bejelentette a visszavonulását. Az azonban biztos, hogy az argentin futball képviselői már megbánták, hogy korábban megállás nélkül bírálták Messit, és most mindent megtesznek, hogy visszakapják őt. | FEHÉR TAMÁS

notevayass.JPGBuenos Aires: 'No te vayas Lio' - feliratú táblák az aluljárókban

süti beállítások módosítása