Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Hivatalos: Pedro távozik

Visszatekintés a spanyol támadó Barcás karrierjére

2015. augusztus 20. - fehertamas

perdi.pngMa délután hivatalossá vált, amit már egy ideje sejteni lehetett: Pedro Rodriguez Ledesma, a klub saját nevelésű játékosa elhagyja a Barcelonát és a Chelsea csapatához igazol. A spanyol támadó az egyre kevesebb játékidő miatt távozik. Sokáig úgy tűnt, hogy a Manchester United lesz a befutó, de aztán valószínűleg Mourinho hatható közbenjárásának következtében bebizonyosodott, hogy Fabregas után újabb La Masia nevelést adunk el a Chelseanek.Pedrito már egy ideje nehéz időket élt Barcelonában, egyre kevesebb játékidő jutott neki, formája pedig hanyatlott, így nem sok jóra számíthatott akkor sem, amikor összeállt a triplázáshoz jelentősen hozzásegítő csodatrió, az MSN. Messi, Neymar és Suárez jóformán kirobbanthatatlannak bizonyultak, Pedro pedig már évek óta unhatta a kiegészítő szerepkört, így most végre elszánta magát a váltásra. 

Luis Enrique másodosztályba feljutó Barca B-jében kulcsszereplő volt, kvalitásaira felfigyeltek az első csapatnál is, így 2008. január 12-én bemutatkozhatott a felnőttek között egy Real Murcia elleni 4-0-ás bajnoki győzelem alkalmával. A következő szezonban a frissen kinevezett Pep Guardiola elvitte Pedrot az előszezon meccseire, ahol ígéretes teljesítményével (betalált a Hibernians és a New York Red Bull ellen is) megmutatta, hogy lehet rá számítani a nagyoknál is. 14 meccset játszott abban a triplázós idényben, a Manchester United elleni BL-döntőn is szerepelt, a 89. percben Andrés Iniestát váltotta.

A következő szezonban már a Barcelona első csapatának fontos szereplőjének számított, 52 meccsen lépett pályára és 23 gólt szerzett. A Shaktar Donyeck elleni UEFA Szuperkupa meccsen Zlatan Ibrahimovic helyére beállva győztes találatot szerzett a hosszabbításban, később az Athletic Bilbao elleni Spanyol Szuperkupa meccsen is gólt lőtt, segítve ezzel elhódítani a kupát a Sextuple évében. Betalált az El Clásicon, illetve a Klub VB döntőjében is, eldöntve mindkét meccset. Pedro lett az első játékos, aki képes volt betalálni hat versenysorozatban egy év alatt. 

11894659_1032147890131458_422159363180696374_o.jpgPedro Barcás karrierje számokban

A 2010-11-es szezonban folytatta jó formáját, addigra már a csapat egyik alapemberének számított. Messivel és David Villával halálos triót alkottak, 98 gólig jutva a szezon folyamán, Pedro ebből 22-t vett ki. Betalált a Real Madrid ellen a BL-elődöntőjében, illetve a BL-döntőben is ő lőtte az első gólt, Xavi gólpasszából a Manchester United ellen. 

A 2011-12-es idénytől következett számára a lejtmenet, Alexis Sánchez és több ifijátékos is érkezett a posztjára, a formája hullámzó volt és még sérülések is sújtották, 13 gólig jutott, de az Athletic Bilbao elleni kupadöntőn duplázni tudott. A következő szezonban, Tito Vilanova keze alatt sem szerepelt már annyit, és Tata Martino évében is kevesebbszer lépett pályára. Formája visszaesett és nem lehetett már rá annyira számítani, mint régen. A tavalyi, triplázós szezonban Suárez eltiltása alatt megkapta a lehetőséget az első csapatban, de nem tudott élni vele, így negyedik számú csatár maradt. Az utolsó szép Pedro emlék pedig, a Barcelonában, az az egy héttel ezelőtti UEFA Szuperkupa finálé, ahol ő kotorta be az ötödik, győztes gólt. 

Mindent összevetve azonban rendkívül szép pályafutást mondhat magáénak a katalánok színeiben, hiszen tagja volt a korszakos Pep-csapatnak saját nevelésű játékosként és egyike annak a hét játékosnak, akik kétszer voltak triplázó csapat tagjai. Ötször volt spanyol bajnok, háromszor Spanyol Kupa-győztes, négy Spanyol Szuperkupát hódított el csapatával, három BL-címmel büszkélkedhet, három UEFA Szuperkupával és kettő Klub VB-vel. Emellett Világ-és Európa bajnok. Bár idén is lett volna még rá szükség, hiszen a cserecsatár szerepét tökéletesen ellátta, de teljesen érthető, hogy új próbatételek után nézne, egy olyan csapatban, ahol akár nagyobb szerep juthat rá. Rendkívül sokat adott a Barcelonának, még ha az utóbbi időkben nem is tudott különféle okokból 100 százalékot nyújtani. Köszönjük a gólokat, a gólpasszokat, a vicceket, a mémeket, a szép emlékeket! Sok sikert az újabb kalandodhoz! 

pedro-rodriguez-barcelona.jpgNeked mi a kedvenc Pedroval kapcsolatos emléked? Írd le a komment szekcióba! 

süti beállítások módosítása