Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Előzetes: Athletic Bilbao - FC Barcelona

Más a helyzet, vagy megismétlődik a 9 nappal ezelőtti fiaskó?

2015. augusztus 23. - fehertamas

elozetes.pngA 2015-16-os La Ligát a San Mamésben kezdi a Barcelona, az Athletic Bilbao otthonában. Ezzel két hét alatt már a harmadik mérkőzését játssza a baszkok ellen a Barca, a Spanyol Szuperkupa elvesztésének fájó emlékével a háta mögött. 

Aritz Aduriz mesterhármasa és Camp Nouban lőtt gólja elszakította a katalánokat a Sextuple álomtól az ötödik trófea elvesztésével, de mivel a bajnoki nyitányon is találkozik a két együttes, a sztorinak még nincs vége. Bár az Athletic Bilbao félelmetes játékerőt képvisel otthon, a szituáció most nagyban különbözik attól, ami a 4-0-ás vereség előtt volt. A Barcelona játékosai majdnem 5000 kilométert utaztak az Európai Szuperkupa és a Spanyol Szuperkupa első meccse közötti három napban, még edzést sem tudtak tartani a két esemény között. Nem volt 100 százalékos formában a kezdő több tagja, így Luis Enrique nem tudta a pályára léptetni azokat a játékosokat, akiket akart. A megfelelő regenerálódás hiánya katasztrofális következményekkel járt, a 4-0 után már nem sok kérdés maradt a kupa tulajdonosát illetően. 

Most azonban nem a Barcelona az, akinek nem sok ideje maradt a pihenésre, az Athletic Bilbao hétköznap Európa Liga-selejtezőt játszott (és vesztett el), s a katalánok azok, akik rendesen fel tudtak készülni. Bár a baszkok tudtak fontos játékosokat pihentetni, a Barca pedig még mindig rendelkezik sérült vagy eltiltott kulcsemberekkel, a helyzet teljesen más. 

Ennek ellenére még mindig kérdéses, hogyan áll fel a Bilbaóba látogató Barca, hisz Piqué és Mathieu eltiltásával Bartra, Mascherano és Vermaelen maradtak a bevethető középhátvédek. Ez azért okoz problémát, mert ahogyan az első San Mamésben vívott mérkőzésen is láttuk, a Bilbao nagyon veszélyes a levegőben, úgyhogy a Barcelona védősorában nagy szükség lesz a magasságra. Bartra vagy Vermaelen feladata lesz Adurizék semlegesítése, de Mascherano sem maradhat ki, mert nélküle a védelem vezér nélkül maradna. 

Érdekes kérdés lesz az is, hogy a sérülésből visszatérő Jordi Alba mennyire lesz képes a játékra. Luis Enrique tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette, számít rá, de nem biztos, hogy 90 percet végigjátszhat majd. Alba mellett Neymar is visszatért az edzéshez, de ő még a keretben sincs a vasárnapi meccsre. A helyét eddig Pedro töltötte be, de távozása után Munirra vagy Sandróra hárulhat a feladat. A legvalószínűbb megoldás azonban Rafinha szereplése, aki most nem a középpályán lesz, hanem előrébb, Messi és Suárez mellett. 

Ezekre a kérdésekre remélhetőleg megtalálta már a választ Luis Enrique, akinek most egy sokkal felkészültebb Barcát kell majd pályára küldenie, ha le akarja győzni az Athletic Bilbaót otthon. Annyi biztos, hogy nagyon nagy csata lesz a három pontért ma a San Mamésben. Megérzi a vérszagot a baszk gárda, vagy bosszút áll a Barcelona? 

Athletic Bilbao - FC Barcelona | Spanyol bajnokság 1. forduló | San Mamés Stadion | 2015. augusztus 23. 18:30

Keret: Ter Stegen, Bravo, Alves, Bartra, Mascherano, Vermaelen, Alba, Busquets, Rakitić, Iniesta, Sergi Roberto, Gumbau, Cámara, Rafinha, Munir, Messi, Suárez, Sandro

Kimaradtak:
Adriano, Douglas (sérülés)
Piqué, Mathieu (eltiltás)
Neymar (mumpsz)
Masip (edzői döntés)

Várható kezdő: Bravo - Alves Bartra Mascherano Alba - Rakitic Busquets Iniesta - Messi Suarez Rafinha

lionel-messi-45066.jpg

süti beállítások módosítása