Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Összefoglaló: FC Barcelona - Málaga CF: 1-0

Az andalúzok is megdolgoztatták a Barcát a három pontért cserébe.

2015. augusztus 29. - fehertamas

ertekelo_3.pngA La Liga 2. fordulójában a Málaga látogatott el a Camp Nouba. Ahogyan az előző szezonban, most is megnehezítette a Barca dolgát az andalúziai csapat, de ezúttal sikerült gólt szerezni ellenük, Vermaelen révén, ami a ma este folyamán győzelmet ért. 

Az első félidőben a Barcelona helyzeteket alakított ki, de igazán veszélyes ezek közül csak néhány volt. Az est első emlékezetes momentuma az volt, amikor Luis Suárez fejelte a labdát a hálóba már a negyedik percben, de Jaime Latre szabálytalanságot vélt előtte felfedezni, és nem adta meg a gólt. A játékvezető egyébként később is középpontba került, az első félidő vége felé nem adott tizenegyest egy tizenhatoson belüli kezezésre a Malaga ellen, illetve két perccel később Suárezzel szemben egy vitathatóan szabálytalan szerelésre. Az MSN sorra alakította és lődözte a helyzeteket, de nem sok sikerrel, egyrészt a Malaga kapusa, Kameni bravúrjai miatt, másrészt a szerencse hiánya miatt. 

A második félidőre nem sok változást láthattunk, továbbra is többnyire jól futballozott a Barcelona, több gólszerzési lehetőséggel, de Idriss Kameni hősiesen hárított mindent, ezzel fejfájást okozva Messiéknek. Mikorra már lassan elhittük, hogy a Barca akkor sem rúg itt gólt, ha reggelig focizik, Vermaelen lépett színre és egy Suárez beadás után az addig szinte tökéletes meccset játszó Kameni hibáját kihasználva, megállíthatatlan rakétát küldött a hálóba. 

A belga első találatát szerezte a Barcelonában, és az elmúlt két meccsen hatalmasat játszik és nagy erőkkel próbálkozik, hogy mindenkit meggyőzzön: neki igenis van helye a csapatban. 

Mindent összevetve nem rossz eredmény az 1-0, tekintve, mennyire megszenvedte a Málagával való találkozókat a csapat az elmúlt szezonban. Az andalúzok az első perctől kezdve felvállalták a "busztaktikájukat", az ikszre játszottak, és megizzasztották a Barcát. Ők azonban megmutatták, hogy még mindig tudnak küzdeni, kiérdemelve a három egységet. 

FC BARCELONA - MÁLAGA CF: 1-0 | SPANYOL BAJNOKSÁG 2. FORDULÓ | CAMP NOU STADION | 2015. 06. 29. 20:30 

GÓLSZERZŐ (K): THOMAS VERMAELEN (73. PERC)
ye.JPG

süti beállítások módosítása