Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Elemző: Getafe - Barcelona: 0-2

Öt pontba szedve a Getafe elleni győzelem

2015. november 01. - fehertamas

elemzo_1.pngA Barcelona a elvitte a három pontot a Getafe otthonából a La Liga 10. játéknapján. A vendégek gólt nem kapva arattak kétgólos győzelmet Neymar, Sergi Roberto és Suárez vezetésével. Az alábbiakban a győzelmet öt pontba szedve olvashatjátok a meccs lényeges elemeit. 
Első pont: Kiemelendő, hogy a Barcelona szombati teljesítménye az egyik legnyugodtabb volt az eddigi bajnokik közül. Nem volt szükség korai bekapott gól utáni fordításra, meccsvégi hajrázásra vagy semmi másra: a katalánok nyugodtan, tetszetős játékkal, jól megérdemelve hozták le azt a meccset, amit egyébként a szezon nehezebbjei közé sorolhatunk. 

Második pont: Az utóbbi 8 bajnokiból ez az első kapott gól nélkül lehozott meccs. Folytatódik a rossz széria, vagy rátalált a Barça a helyes útra? Mindenki magának dönti el, de az biztos, hogy a Getafe elleni mérkőzés lehet valaminek a kezdete, hiszen a védelem olyan jól működött, hogy a madridiaknak még a kaput sem sikerült eltalálnia. 

Harmadik pont: Nem lehet elmenni Sergi Roberto elképesztő teljesítménye mellett. Sérülésből visszatérve két zseniális gólpasszal, s végig magabiztos, lendületes játékkal. A fiatal spanyol középpályás fejlődése az idei szezon egyik legnagyobb sikere lehet, hogyha a továbbiakban is így játszik. Jelen pillanatban nagyon sokat jelent a jelenléte a pályán, hisz a csapat sokkal jobb egy Robertóval a pályán. 

Negyedik pont: Körvonalazódtak a csapat jelenlegi húzóemberei. A támadósorban Neymar és Suárez, a középpályán Busquets és Sergi Roberto, a védelemben pedig Piqué. Messi hiányában a Barcelona még egyesültebbé vált, az argentin varázsló majd a hab lesz a tortán. Ha a felsorolt öt játékos meg tudja tartani a formáját még egy darabig, az nagyban fog segíteni a nehézségek leküzdésében, és biztató jeleket mutat majd a szezon további részére. 

Ötödik pont: A Barcelona 20 nap múlva visszatér Madridba, ám akkor nem a Getafe lesz az ellenfél, hanem a bajnoki versenyfutás legnagyobb riválisa, a Real Madrid. A tegnapi magabiztos teljesítmény egy sorozat kezdetét kell, hogy jelentse. Egy sorozat kezdetét, amelyben a Barcelona felkészül a meccsre, ami tradicionálisan a szezon egyik legfontosabbjai közé tartozik. Felvették a formát, most már tartani kell, és csiszolgatni a következő két meccsen (BATE Borisov, Villarreal), hogy aztán a Bernabéuban fordulhasson a szerencse. 2171592.jpg

süti beállítások módosítása