Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Összefoglaló: Real Madrid - Barcelona: 0-4

Hengerelés a Bernabeuban

2015. november 22. - fehertamas

osszefoglalo_2.pngA La Liga 12. fordulója meghozta az új idény első El Clásicoját, a Santiago Bernabeu stadionban. A találkozást jobb formában várta a vendég csapat, a Barcelona, de a meccs végén születő eredményre, és a hatalmas különbségre a két csapat között kevesen számítottak. 

2-6, 5-0, és most a sorozatba felvéshetünk egy újabb jelentős eredményt: 0-4. A katalán gárda ezen 2008 óta már harmadjára alázza meg ősi riválisát, a Real Madridot, ezúttal a saját szentélyében, a Santiago Bernabeuban. Egy parádésan játszó, és egy maga alatt teljesítő csapat párharca volt ez, a katalánok pedig kihasználták a lehetőséget, és feltörölték a padlót a saját közönsége előtt játszó királyiakkal, úgy hogy akár szélesebb is lehetett volna a különbség.

Egy tökéletes győzelem volt ez, amelyben már kifogásokat sem nagyon tudnak találni a Real Madrid szurkolói, hiszen a Barcelona és a Real Madrid kezdőcsapatait összevetve nem nehéz megmondani, hogy kit gyengítettek jobban a sérülések. Rakitic sérülésből visszatérve játszott, Messi csupán csere volt, a középpályán Sergi Roberto kapott újra lehetőséget, és élt is vele, ennél nagyobb meccsen már nem nagyon tudná bizonyítani, hogy a kezdőben a helye. Ki lehet emelni a Roberto - Iniesta - Suárez - Neymar tengelyt, de az az igazság, hogy a katalánok közül szinte mindenki nagyot játszott. Bravo hatalmas védéseit öröm volt nézni, Alves megint megmutatta, hogy nagy meccsre fel tudja szívni magát, Piqué dominált, Mathieu uralta a légteret, Alba bejátszotta a baloldalt, Busquets szokásához híven zseniális volt. Iniesta hatalmas gólt rúgott és régi fényében és talán karrierjének egyik legkiemelkedőbb meccsét játszotta (hasonló volt Xavi szerepéhez az 5-0-ás Clásicon). Neymarra és Suárezre pedig tényleg nehéz már szavakat találni, tegnap ők voltak a szárnyak, amelyek repítették a Barcát. 

Rafa Benítez rengeteg kritikát kapott a meccs után, egy "galaktikus" tizenegyet küldött a pályára, minden poszton a legnagyobb nevet bevetve. Sztárjai azonban tudásuk alatt teljesítettek, nem tudtak érvényesülni a Barcelona ellen. A legnagyobb veszélyt James és Isco jelentették. A Barcelona azonban a középpályán verte meg ellenfelét, Kroos és Modric halvány jelenlétéből fakadóan Benzema, Bale és Ronaldo nevét sem nagyon lehetett hallani. A királyiak már 4-0 után tudtak helyzeteket kialakítani, mikor a vendégek már visszavettek. 

Hat pontos vezetés a bajnokságban, gálázás a Bernabeuban, Messi visszatért, és hamarosan beállhatnak az eltiltottak; ennél jobb már nehezen lehetne. A 0-4 bevonul a történelmi Clásicok közé, nincs mese: a Barcelona lefocizta a Real Madridot a Bernabeuban! 2280282.jpg

barcaratings.jpg

süti beállítások módosítása