Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Újabb vereség - Elemző: Barcelona - Valencia 1:2

2016. április 19. - crackajack

elemzo_2.pngA La Liga hétvégi fordulójában a Valencia érkezett a Camp Nouba. A katalánok feladata a három pont megszerzése volt, hogy az elmúlt hetekben mutatott rossz formát megtörjék. A félidőben viszont már 0-2-re mentek a denevérek. Kiss László a vereség okairól és a folytatásról. 

Újabb vereség, tovább tart a vesszőfutás. Vasárnap este ismét vereséget szenvedett a Barcelona, odahaza kapott ki a Valencia együttesétől. Igaz eredményben sajnos egyáltalán nincs előrelépés, játékban azonban valamivel jobban festett az összkép, mint az utóbbi három bajnokin.

Könnyen észrevehető, hogy az elmúlt hetek történései összekuszálták a játékosok gondolatait. Láthatólag nagyon akarták a győzelmet és a helyes útra visszatérni, de a helyzeteknél az utolsó döntő pillanatban görcsösek voltak és sorozatosan rossz döntést hoztak. Egy nyugalmasabb időszakban, ezekből az ordító helyzetekből 3-4 gólt is szereztek volna. A hétvégi viszont nem ilyen nap volt.

Most csak Messi volt képes betalálni, már 0-2-es fordulás után. Hosszú gólcsendet tört meg az argentin zseni és megszerezte pályafutása 500. gólját. Ebből 450-et gránátvörös-kék trikóban, 50-et pedig saját hazája színeiben. Ez a mérkőzés összképét tekintve viszont sovány vigasz és valószínűleg Ő sem így jubilált volna legszívesebben. Jordi Alba passzát gurította el, a remekül védő, ám sokszor naggyá tett Diego Alves mellett a hosszú sarokba.

A meccs egyébként tipikusan a 'semmi nem jön össze' kategória volt. A hazaiak egy szerencsétlen öngólt kaptak, holott egész addig az ő akaratuk érvényesült, aztán az első félidő hosszabbításában ismét előre merészkedtek a fehér mezes denevérek, ezután egy hosszas labda járatást követően mattolta a fiatal Santi Mina a rutinos chilei hálóőrünket. Sajnos Bravo sem olyan magabiztos mostanság, mint azt megszokhattuk tőle az eddigiekben. Én már a Clásicón is éreztem rajta némi bizonytalanságot és bizony Cristiano góljában is ludasnak láttam. Megszületett a minap a negyedik gyermeke. Lehetséges, ez elvonta a figyelmét kicsit, mert eddig, ha a védőink bele is hibáztak, Claudio Bravo gyakran mentette meg a csapatot nagy bravúrokkal. Ezek most párhuzamosan elmaradnak a mezőnyjátékosok klasszis teljesítményével együtt, ezt pedig nem bírja el még egy ekkora csapat sem.

Hazai csere nélkül ment végig a meccs, de sajnos megfelelő ember nem ült a padon, aki lendületet vihetett volna a pályára, vagy gólveszélyt teremthetett volna. Ezt nem írom az edző hibájának. Abból főzött ami a rendelkezésére állt. Rengeteg helyzetet puskáztak el, külön kiemelném, mikor Jordi Alba másodszor is Leo Messit választotta volna egy visszapasszal, holott Neymar és Suárez is remek ütemben és teljesen üresen érkezett az ötösre abszolút gólhelyzetben.

13015035_1052136691499912_54474551_n.jpgA passz elmaradása után Neymar szóváltásba is keveredett Albával, melyről a videó már bejárta a világhálót

A végén volt még egy figyelemreméltó helyzet, mikor az utolsó negyed órát center pozícióban töltő Piqué, gyönyörűen vett át egy labdát, majd egy irgalmatlan rossz lövéssel jelezte, hogy itt tényleg semmi nem jön össze.

A meccs lefújásakor még Neymar legyintett egyet oda Barragánnak és az öltözőfolyosón állítólag egy flakont is utána dobott, az őt egész meccsen rugdaló és inzultáló valenciai jobb bekknek. Nagyon nem jönne jól most egy eltiltás, pedig katalán oldalakon ezt vetítik előre. Pontegyenlőség alakult ki, fej-fej mellett vagyunk a tabellán az Atletico Madriddal, egy ponttal lemaradva lohol utánuk a másik madridi nagy csapat. Bármi megtörténhet még, ha így maradna bajnokok lennénk, az egymás elleni jobb eredményeknek köszönhetően. Egyik csapatnak sincs könnyű dolga, a hátralevő fordulókat tekintve.fixcsor.png Egy formában lévő Barcának nem okozna gondot megnyerni a következő meccseket, mert ezek után nagyon úgy látszik arra lesz szükség. A jelenlegi helyzet viszont adhat okot kisebb-nagyobb aggodalomra. Hamarosan meglátjuk mi sül ki belőle. Még mindig a saját kezükben van a sorsuk, de már csak egy szalmaszálban kapaszkodhatnak. Nagy hajrát kell produkálni, hogy ne kelljen figyelni a két üldözőre, akik bizony megérezték a vérszagot.

süti beállítások módosítása