Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Három jelölt negyedik számú csatárnak: Ben Arfa, Pérez és Gameiro a listán

Az egyik nyári igazolás vélhetően cserecsatár lesz, három névvel bővült a felsorolás

2016. május 06. - fehertamas

arfaperezgameiro.pngA katalán klub nyáron valószínűleg igazol egy negyedik számú csatárt az MSN mögé, ahogyan azt már korábban fejtegettük, de még erősen kérdéses, hogy ki is lesz az a személy. Ahogyan a spanyol lapoktól már megszokhattuk, ha a Barça igazolni készül, rengeteg nevet dobnak be, melyekből következtetve jelenleg úgy tűnik, három új név került fel a listára: Gameiro (Sevilla), Ben Arfa (OGC Nice) és Lucas Perez (Deportivo La Coruna).A katalán óriás olyan játékos után kutat, akik a nagy hármas – Luis Suárez, Messi, Neymar – valamelyik tagjának hiányában minőségi pótlásként be tudnának ugrani. Az elmúlt hetekben figyelték az átigazolási lehetőségeket egy technikás góllövő után, aki elfogadná, hogy csupán negyedik számú lehetőség az MSN tagjai mögött. 

Az a játékos, akiről legtöbbet cikkeznek az újságok, mint lehetséges átigazolási célpont a nyárra, az Kevin Gameiro (28), a Sevilla francia támadója. Nem csoda, hiszen remekül játszik ebben az idényben: az andalúziai klub házi gólkirálya a bajnokságban, illetve az Európa Liga menetelés egyik legfontosabb láncszeme. Összesen 20 gólt lőtt idén, 16-ot a La Ligában, 5-öt európai porondon, mellette 6 gólpassz. A kivásárlási ára 40 millió, nem is valószínű, hogy a Sevilla olcsóbban elengedné. 

Hatem Ben Arfa (OGC Nice) neve a napokban merült fel, mint lehetséges érkező, miután olyan információkat hoztak le katalán lapok, miszerint a Barcelona vezetősége már találkozott a játékos ügynökével, hogy tárgyaljanak egy esetleges szerződésről. Az újságok szerint Eric Abidal külön közbenjárásával történt meg a találkozó, amelyen az egykori Barça-hátvéd is ott volt. A legnagyobb előnye a transzfernek az lenne, hogy a 29 éves francia támadó szerződése lejár a szezon végén, így ingyen érkezne a katalán óriáshoz. Ben Arfa remek szezont produkált, eddig 17 rúgott góllal, 5 assziszttal, és beválasztották a Ligue 1 szezon legjobb játékosai közé is, olyan nevek mellé, mint például Zlatan Ibrahimović. 

Lucas Pérez (27) nevét a TV3 dobta be a kalapba ezen a héten. A Deportivo La Coruna támadója nagyon jó szezont fut, 16 rúgott góllal és 10 gólpasszal a neve mellett, ami nem kis teljesítmény egy Depor szintű csapat támadósorának tagjaként. A spanyol az Atletico Madrid ifiakadémiáján kezdte, majd több klubban is szerencsét próbált, mígnem ebben a szezonban remek játékával felhívta a világ figyelmét magára. Intelligens, technikás csatár, az ára 20 millió euró körül lenne. 

A legrégebben terítéken lévő opció pedig nem más, mint a Celtás Nolito, akiről már külön cikket is írtunk, milyen kvalitásokkal rendelkezik, illetve, hogy miért is illene a Barcelonába. Az ő ára nehezen megbecsülhető, leginkább attól függ, hogy a játékos mennyire akar átigazolni. A HúngaroBarca írását a ide kattintva elolvashatod. 

Fehér Tamás

süti beállítások módosítása