Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Suárez beírhatja a nevét a spanyol rekordkönyvekbe a Granada ellen

Az Espanyol ellen 37. bajnoki találatát megszerző csatár egy gólra van a történelmi rekordtól

2016. május 13. - fehertamas

suarrrrr.pngSuárez kétszer vette be az Espanyol kapuját a hétvégén, ezzel 37 gólos és már csak egy hajszál választja el őt a La Liga gólkirályi címtől és egyúttal az európai Aranycipőtől. De nem ez az egyetlen érdem amit az uruguayi támadó elérhet. Ha betalál a következő mérkőzésen, olyan legendák körébe kerülhet, mint Telmo Zarra vagy Hugo Sánchez. A spanyol bajnokságot tekintve, Luis Suárez négy góllal vezeti a góllövőlistát, mögötte a 33 gólos Cristiano Ronaldo, a versenyfutás tavalyi befutója. Nagy eséllyel pályázik a Pichichi, tehát a spanyol első osztály gólkirályi címének elhódítására, de emellett az európai Aranycipőre is, hisz a másik üldözője az olasz bajnokságban futballozó Gonzalo Higuain is 33 gólos, tehát négy gólra van tőle. A következő - egyben ebben a szezonban utolsó - mérkőzésüket mindhárom csatár a hétvégén játssza, nehéz elképzelni, hogy az állás változik. 

De ha Suárez góllal vagy gólokkal igyekszik bebiztosítani a címét a hétvégén, valami mást is, történelmi rekordokat is elérhet. A La Liga történelmében mindössze négy játékos volt képes eddig 38 gólig eljutni egy szezonban: Messi, Cristiano Ronaldo, Hugo Sánchez és Telmo Zarra. Az utóbbi kettőnek pont ennyi volt a legmagasabb gólszám ameddig el tudtak jutni, és nem is előzte meg őket senki, míg nem jött a modern kor két zsenije, Messi és Ronaldo. 

Hugo Sánchez az 1989-90-es idényben lőtt 38-at, Zarra pedig az 1950-51-es szezonban. Suárez, aki most jár a 37. találatánál, a hétvégén, a Granada elleni meccsen érheti el ezt a számot, s góljaival persze a ligagyőzelemhez is segítheti a csapatát. 

1462715813_197904_1462724946_doscolumnas_normal.jpgForrás: Weloba

süti beállítások módosítása