Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Luis Enrique a legjobb győzelmi százalékkal rendelkező a ligában a Barca edzői közül

Lucho két szezon alatt két ligát nyert és ő nyerte meg a legnagyobb arányban meccseit felülmúlva minden korábbi edzőt

2016. május 17. - fehertamas

luisstats.pngA Barca bezsebelte második bajnoki címét is Luis Enrique edzősége alatt, az ünneplések közben pedig egy igen érdekes statisztikára hívta fel a figyelmet a napokban a SPORT.es. Lucho bajnoki versenyfutásai alatt a meccsek 77 százalékát tudta megnyerni csapatával, mely a legmagasabb a katalán óriás edzőinek körében. A hajtás után megmutatjuk, hogy kiket előzött meg a mester.

Iniesta és Messi nyolcadik bajnoki kupájukat emelhették a hétvégén, Luis Suárez a Pichichi díjat kapta meg, Luis Enrique pedig egyebek mellett annak örülhetett, hogy újra sikerült felírnia nevét a Barcelona történelemkönyvébe. Övé ugyanis már a legmagasabb győzelmi százalék, ami a lejátszott bajnoki meccseket illeti. A mérkőzések 77 százalékát megnyerte irányítása alatt a Barca, ez pedig magasabb arány, mint Pep Guardioláé, a korábbi sikeredző bajnokijainak 76 százalékát tudta győzelemmel zárni regnálása alatt. 

statlucho.pngLucho Guardiolát és Cruyffot is előzi

Mióta Enrique átvette a csapatot 2014-ben, az két bajnokságot nyert egymás után, a 76 bajnokiból 59-et megnyerve. Pep ugyanakkor több mérkőzést teljesített a kispadon: ő három ligát nyert egymás után (egyet elbukott 2012-ben) 2009-ben, 2010-ben és 2011-ben, 152 bajnokiból 116-ot nyerve. 

A csapat Luis Enrique alatt átlagosan 2.92 gólt lőtt meccsenként, 222-t, a 76 bajnokin, ami egy újabb rekord. Előtte a Fernando Daukic-féle Barca tartotta, 120 meccsen 331 találattal (2.75-as átlag).

A feladat adott Enrique számára: megtartani ezeket a remek mutatókat, és tovább nyerni a meccseket és a bajnoki címeket, hogy előbb-utóbb ebben is felnőjön Cruyff és Guardiola mellé: előbbi négy, utóbbi három bajnokságot nyert a katalánokkal. 

GALÉRIA: Barcelona a bajnokcsapatot ünnepli: a buszos felvonulás képekben Ez az írás a sport.es cikkén alapul, ide kattintva megtekintheted. 

süti beállítások módosítása