Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Piqué: "Nyolc idény alatt hat bajnoki cím brutális teljesítmény"

2016. május 18. - fehertamas

piqpresser.pngA Spanyol Kupa döntője előtt sajtótájékoztatót tartott Gerard Piqué. A témái a madridi média, a Barça sikerérája, a bajnoki szezon és természetesen a Sevilla elleni meccs voltak.


Spanyol Kupa döntő a Sevilla ellen: Nehéz meccsre számítok, az Európai Szuperkupa-mérkőzésen és a bajnokikon is rendesen feladták a leckét. A Sevilla egy remek csapat, ezt az is mutatja, hogy idén két finálé is vár rájuk. Az, hogy ők plusz meccset játszanak a hét közben, szerintem nem lesz hatással a hétvégire, nem lesznek sokkal fáradtabbak. Így vagy úgy, nekünk csak saját magunkra kell figyelnünk.

A bajnokság megnyerése: A szezonvégi értékelésnél a bajnoki cím elhódítása már mindenképp egy jó szezont jelez. Ha sikerülne megnyerni a kupát is, elmondhatnánk magunkról, hogy szinte teljesen kiváló idényt futottunk.

Madridi média megjegyzései: Amíg nekik csak a sztorik és az újságcikkek jutnak, mi trófeákat szállítunk a gyűjteményünkbe minden évben. Nem kell velük foglalkoznunk. 

Ha a Real Madrid megnyeri a BL-t, gratulálunk nekik. A győzelmük nem vesz el a mi sikereinkből.

Neymar esetleges szerződés hosszabbítása: Ney még fiatal játékos, ő a klubunk jelenje és a jövője. A vezetőségnek biztosítani kell az ő folytatását. 

Ronaldo kigúnyolása az ünnepi felvonuláson: Azt mondják, hogy kigúnyoltam Cristianót a felvonuláson. Én nem emlékszem semmi ilyesmire. Remek parádé volt, jól éreztük magunkat. 

Saját karrierje: Több mint egy éve azt mondtam, hogy a világ legjobb középhátvédjei között szeretnék lenni újra. Úgy érzem, hogy jó úton haladok. 

Még mindig olyan izgatott vagyok, hogy itt játszhatok, mint egy gyermek. Nyolc év telt el és még mindig töretlen a boldogságom. 

A Barça sikerei: Az egyik legnagyobb klubbá váltunk a történelemben. A szurkolók, a vezetőség, a játékosok hozzá vannak szokva a győzelmekhez minden évben. Mi minden trófeáért nagy izgatottsággal szállunk harcba.

Az elmúlt 8 bajnoki kiírásban 6 alkalommal voltunk mi a végső győztesek. Azt gondolom, hogy ez egy brutális teljesítmény, példátlan a klub történelmében. 

Egy napon az éránk majd véget ér, és akkor majd sokkal nagyobbra fogják értékelni, mint most. Korszakok változnak a fociban. 

A szezon legjobb és legrosszabb pillanata: A legjobb az volt, amikor megnyertük a ligát. Hatalmas volt a nyomás, hiszen ezt a bajnokságot már szinte "megnyertük" korábban, majd elvesztettük az előnyünket. 

A legrosszabb pillanat a BL-kiesés volt, hiszen őszintén szólva triplázni akartunk idén is. Az életben azonban nem sikerülhet minden.

A Barça kapitányaként szerepelni egy napon: Hogyha úgy van megírva, akkor leszek egy napon kapitány, nagy megtiszteltetés lenne. 

Bartra meghívása az EB-re induló spanyol válogatott keretébe: Nagyon izgalmas lesz Bartrával játszani az EB-n. Nagyon jó játékos, még ha idén kevesebbet is játszott.

süti beállítások módosítása