Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Nike: 100 milliós szerződés a láthatáron?

2016. május 19. - fehertamas

nike.pngKlubhoz közeli források jelentették, hogy a Barça hosszas tárgyalássorozat után végül megegyezett a Nike-val egy új egyezményről, amit a következő hetekben jelenthetnek be. 

Az egyezmény a Blaugrana és a sportszergyártó cég között úgy hírlik 100 millió eurót hozna évente a klubnak bónuszokkal együtt. Ez magasabb, mint a Manchester United bombaszerződése az Adidassal, ami 96 milliót ért az angol klubnak, tehát ezzel a Barça lenne a világ legjobban fizetett klubja. 

A Nike pont akkor kezdett el igazán érdeklődni a Barça iránt, amikor a United leváltotta őket a rivális sportszergyárra. Egy újabb nagy klub elvesztése nagy érvágás lett volna a cégnek, ezt pedig megneszelte a Barça vezetősége, s felhasználta arra, hogy minél több pénzt kisajtolhasson az új szerződéssel. 

Egyes értesülések szerint a Nike a Chelsea-vel is szerződést köt, miután a londoniak 'szakítottak' az Adidassal. Az a szerződés a Daily Telegraph szerint 80 millióról szólt. 

A megaszerződés megszerzése bizonyos mértékben tisztázná Josep Maria Bartomeut, aki már hosszú ideje képtelen szponzort találni a mez elejére. 

three-kits-new-barca-1453402971058.jpgLehetséges meztervek a következő szezonra

süti beállítások módosítása