Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Egy év kölcsön lehet megoldás a Bartra-ügyben?

2016. június 03. - fehertamas

bartra.pngA játékos nem kapott annyi szerepet a csapatban az előző szezonban, mint amennyit szeretne, ezért a távozást fontolgatja, a vezetőségnek azonban van egy terve, hogy ne veszítse el a saját nevelésű futballistát. 

Marc Bartra kivásárlási csupán lecsökkent csupán 8 millió euróra, a klubok fel is sorakoztak játékjogáénak megszerzéséért, de a Barca nem szeretné eladni őt. A játékos sem valószínű, hogy mindenképpen hátat fordítana annak a klubnak, amelyhez 11 évesen csatlakozott. Mi lehet hát a megoldás? 

Robert Fernandez, a klub sportigazgatója így szólalt meg az ügyében: "Kitaláljuk a legjobb megoldást Marc számára. Nagy tehetség, ezért nem szeretném, ha elhagyná a klubot. Több játéklehetőséget kell kapnia, vagy itt, vagy máshol, de nem szívesen engedném el véglegesen." 

A SPORT jelentette, hogy a Barcelona terve a következő: meghosszabbítják Marc Bartra szerződését 2020-ig, majd elküldik egy év kölcsönjátékra. Szerintük még egy lépés van a játékos számára a kezdőtagságig, ezt pedig ezalatt az év alatt meglépheti, mire pedig visszatér már rendszeres játéklehetőséget kap, valószínűleg. 

Állítólag Bartra és az ügynökei (Carles Puyol és Ivan de la Pena) is elégedettek az ajánlott megoldással, már csak egy dolog van hátra: csapatot találni számára. A Villarreallal és a Dortmunddal már kapcsolatot is kezdeményezett a klub, előbbi nem annyira érdeklődik, utóbbi annál inkább. Elképzelhető, hogy a következő idényt Bartra a német Thomas Tüchel csapatában kezdi. 

Egyelőre azonban az Európa Bajnokságon kell bizonyítania a 25 éves középhátvédnek. 

süti beállítások módosítása