Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Nyári igazolások: Umtiti, Denis Suárez, Nolito, Lemos

Hogyan állnak a tárgyalások a Barca nyári célpontjaival?

2016. június 09. - fehertamas

signings.pngA nyár még alig kezdődött el, de már rengeteg játékos nevét hozták szóba a Barcelonával kapcsolatban. Az egyszerű pletykák közül kiemelkedik három játékos, Umtiti, Denis Suárez és Nolito. Nézzük, hogy hogyan állnak a tárgyalások ezekkel a játékosokkal, a megbízhatóbb sajtóforrások szerint. 

Samuel Umtiti (22) az Olympique Lyon középhátvédje, ki a balhátvéd pozícióban is bevethető és valószínűleg az egyik nyári érkező. Általában hiteles katalán források (Gerardo Romero, Toni Padilla) legalábbis ezt állítják. Ha minden igaz a Barca két héttel ezelőtt kezdett tapogatózni a játékos ügyében, azóta pedig már megszólalt az ügyben a játékos testvére, aki egyben az ügynöke is: "Még nincs konkrét egyezség, de azt elmondhatom, hogy a Lyon és a Barcelona tárgyalnak Umtitiről, nem tudom, hogy a Lyon hajlandó-e eladni, de úgy gondolom, hogy van olyan ajánlat amiért elengedik." 

A Mundo Deportivo arról számolt be ma reggel, hogy ez az ajánlat (20-25 millió euró körüli összeg) már körvonalazódott is és a Lyon el fogja fogadni, ám Umtiti valószínűleg csak az EB után hozza meg a döntését. 

Denis Suárez (22) esete annál bonyolultabb, mint amennyire elsőre egyszerűnek tűnt. A Barca hivatalosan is megerősítette, hogy július elsején aktiválni fogják a visszavásárlási klauzulát (3,2 millió euró) a játékos szerződésében, ám ha addig egy másik klub is bejelentkezik a játékosért, akár még el is vihetik őt a Barca szeme elől. Jelenleg még elméletileg az is megnehezíti a tárgyalásokat, hogy Suárez nem elégedett azzal a fizetéssel, amit a katalánok ajánlanak neki. Erről jelenleg is folynak a tárgyalások. 

nolitodenis.png

Nolito (29), ki már régóta szerepel a Barca radarján, megint komolyan szóba került. Luis Enrique nagyon szeretné őt a jövő évi csapatban tudni, és egy ideje már a játékosok is emlegetik a nevét, ezzel gyakorlatilag presszionálva a vezetőséget az igazolás végrehajtására. Egy interjúban Gerard Piqué is megszólalt az üggyel kapcsolatban, mondán: "Nem engem kéne erről megkérdezni, de szerintem Nolito nagyon jó választás lenne a Barca számára, remek játékos és nem is magas a kivásárlási ára." 

Nolito kivásárlási ára 18 millió euró, ám a Barcelonának jó lesz sietnie, ha ilyen áron szeretné megszerezni őt, hiszen a Celta Vigo új szerződést ajánlott neki. A csatár egyelőre még nem írta alá, vélhetően a Barca ajánlatára vár. 

A klub igazolna még egy fiatal védőt Umtiti mellé, ez pedig nem lenne más mint az uruguayi Mauricio Lemos (20). Róla is írtunk már, hisz korábban is felhozták a nevét a lapok, ám megerősített tény, hogy a Barca első ajánlatát a Las Palmas elutasította. Most elméletileg 8 millió eurót ajánlott a katalán csapat, plusz 4 milliót bónuszokban, ez pedig ha igaz, már nehezen lehet visszautasítani. 

Tényleges igazolásokat azonban valószínűleg csupán júliusban fogunk majd látni, akkor kezdődik a klubnál az új gazdasági év, amikor számot vetnek a költségvetéssel. Addigra már véget ér a Copa America és lezárul az EB, tehát már csak az új szezonra kell koncentrálni. | FEHÉR TAMÁS

süti beállítások módosítása