Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Akár 100 millió eurót is költhet a Barça nyáron!

2016. június 16. - fcblaurie

sima_6.png

A korábbi hírekkel ellentétben a Barça nem 'csak' 60 millió eurót költhet el a nyáron átigazolásokra, hanem ennél jóval többet, majdnem 100 millió eurót.

A SPORT katalán sportnapilap szerint a Barçának nem kevesebb, mint 98 millió euró áll rendelkezésre a csapat megerősítésére. Ebből 60 millió euró az alap, 38 millió euró pedig Bartra (8M), illetve Pedro (30M) eladásából folyik be. Ehhez pedig hozzáadódnak a további eladásokból érkező összegek, vagyis a katalánoknak több mint 100 millió eurójuk lesz a nyári átigazolási időszakban!

A Barça – habár hivatalosan még nem jelentették be – első igazolása a Villarrealból érkező Denis Suárez lesz, akiért 3,5 millió eurót fognak fizetni. Denis leginkább a középpályán szokott játszani, de szélsőként is megállja a helyét.

13350516_1201773983168847_4487753535022975980_o.jpg

A fő cél azonban idén (és eddig majdnem minden évben) egy középhátvéd leigazolása lesz. Az egyik célpont Marquinhos a PSG-ből, de az ő érkezésének valószínűsége a nullával egyenlő. A Barça még egyszer utoljára tesz egy ajánlatot a franciáknak, ami egy 40 millió euró körüli összeg lesz, de ha azt is elutasítják (és valószínűleg ezt fogják tenni), akkor lemondanak a brazilról a katalánok.

Mivel a PSG-nél borzasztóan ragaszkodnak Marquinhoshoz, ezért a középhátvéd posztra a legnagyobb esélyes a Lyonban futballozó, francia válogatott Samuel Umtiti. A két klub között nagyon közel a megegyezés, egyes újságok már kész tényként kezelik Umtiti érkezését. Körülbelül 25 millió euróba fog kerülni a Barçának a balhátvédként is bevethető játékos.

Umtiti érkezésével még egy jelöltet kihúzhatunk a listáról, mégpedig a Las Palmas uruguayi védőjét, Mauricio Lemost, mivel egyes hírek szerint Luis Enriqueék csak egy középhátvédet fognak igazolni, mindkettőjükre nincs szükségük. A kanári-szigeteki klub nevetségesen sokat, 30 millió eurót kér a 20 éves játékosért, míg a Barça maximum 10 milliót adna érte. Lemosért közben a Real Madrid is bejelentkezett.

vedo.png

A védelem megerősítése után egy támadó leigazolására fog koncentrálni a vezetőség. Itt két nevet említenek legtöbbször az újságok: a Celta Vigóban játszó Nolitót, illetve a sevillás Kevin Gameirót. Előbbit már régóta meg akarjuk venni, az ő helyzetéről itt és itt olvashattok bővebben.

Kevin Gameiro idén 45 meccsen 25 gólt szerzett, igazi befejező csatár, viszont ő kerülne a legtöbb pénzbe a sok támadóopció közül, ugyanis ami a vételárát illeti, nagy a nézeteltérés a két klub között: míg a Sevilla 40 millió eurót kérne, addig a Barça 25 millió eurónál semmiképp nem adna többet érte.

Nolitón és Gameirón kívül felmerült még a korábbi Barça-játékos Antonio Sanabria, az atléticós Luciano Vietto, a Nizzában futballozó Hatem Ben Arfa, illetve a 19 éves Gabriel Jesus a brazil Palmeirasból.

nolgam.pngÖsszegezve tehát az eddigieket: a Barçának jó esetben lesz 100 millió eurója megerősíteni a csapatot. Ebből 25 milliót Umtitire szánnak, még 20-25-öt pedig egy csatárra. Így ha minden igaz, marad 50 millió euró a kasszában, amit még igazolásokra költhetnek. Ti elégedettek lennétek egy Umtiti-Gameiro párossal? Vagy Nolitónak jobban örülnétek? Kit igazolnátok még le a maradék 50 millióból?

Laurie

süti beállítások módosítása