Magyarország első számú FC Barcelona szurkolói oldala

Tajti Mátyás elhagyja Barcelonát – a játékos és a magyar sajtó esete

2016. június 16. - fehertamas

tajti.pngTajti Mátyás, az FC Barcelona magyar (immár csak ex) akadémistája két év után elhagyja a La Masiát. Annak ellenére, hogy több hazai hírportál is úgy jelentette mintha Matyit elküldték volna a csapattól, nem ez az igazság: a 18 éves futballista saját döntésből távozik a katalánoktól. 

A Puskás Akadémián nevelkedett Tajti Mátyás 2014-ben került a Barcelonához, miután a klub kinézte magának a magyar U16-os válogatott 2013-as túráján. Ezután a katalánoknál és a Real Madridnál is szerepelt próbajátékon Mátyás, de végül az előbbit választotta. A Juvenil B-ben kezdte barçás pályafutását, majd tavaly felkerült a Juvenil A csapatba. 

Itt jó ideig jól szerepelt a kezdőcsapatban, ám sérülések hátráltatták a játékát, így ez a szezon talán nem pont úgy sikerült, ahogy szerette volna. 

Tajti Facebookon jelentette be távozásának hírét, illetve reagált a FourFourTwo és a 24.hu napokban megjelent híreire, miszerint őt "kivágták, kirúgták" a Barcelonából (FFT: "Tajti Mátyást kivágta a Barcelona"). Ebben a posztban Mátyás leszögezi, hogy ő döntött a távozás mellett, miután több klub is érdeklődött iránta mostanság, ő pedig nem akart jövőre is az U19-es szinten játszani.

 tajti2.JPGMatyi Facebook posztja, melyben reagál a hírekre és bejelenti távozását, nagyobb verzióért kattints a képre

A FourFourTwo és a 24.hu pejoratív címválasztásai ellenére a HúngaroBarça sok sikert és szerencsét kíván Tajti Mátyásnak a továbbiakban! Próbáld meg kizárni ezeket a negatív hangokat, amelyek egyébként is rossz fényt vetnek a magyar sajtóra amellett, hogy jogtalanok. A te korodban ilyen szinten játszani igenis nagy teljesítmény!

süti beállítások módosítása